(AK Parti)
Mustafa Said Yazıcıoğlu, 3 Aralık 1949'da Trabzon Sürmene'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatma'dır. Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını Fransa'da tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı. 1983 yılında doçent, 1988 yılında profesör oldu. Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yaptı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 22. Dönem Ankara Milletvekili. Aynı dönemde İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu Başkanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine getirildi. İyi düzeyde Fransızca, orta düzeyde Arapça bilen Yazıcıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
(AK Parti )
Egemen Bağış, 23 Nisan 1970'te Bingöl'de doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Güler'dir. Üst Düzey Yönetici; The Baruch College of The City University of New York İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede kamu yönetimi alanında yaptı. ABD New York'ta Turkish Link Danışmanlık, Emlak ve Tercüme Bürosunu kurdu. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanlığına iki dönem oybirliği ile seçildi. Yurt Dışındaki Türkler Danışma Kurulu'nda görev yaptı. AK Parti Genel Başkanı Dış İlişkiler Danışmanlığı'nda bulundu. İstanbul Modern ve Santral Müzelerinin kurucuları arasındadır. Halen 2010 Avrupa Kültür Başkenti Girişim Grubu Başkanlığını yürütmektedir. İtalya Devlet Nişanı sahibidir. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkan Yardımcısı ve Transatlantik Komitesi Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Bağış, evli ve 2 çocuk babasıdır.
(AK Parti)
Mehmet Ali Şahin, 16 Eylül 1950'de Karabük İli Ovacık İlçesi Ekincik köyünde doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Ünzüle'dir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. İstanbul Fatih Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 20., 21. ve 22. Dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 60. Hükümet'te Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Şahin, evli ve 4 çocuk babasıdır.
( AK Parti )
Kemal Unakıtan, 14 Şubat 1946'da Edirne Domurcalı Köyü'nde doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Hidayet'tir. Ekonomist; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak çalıştı. BİRKO Ticaret ve Sanayi AŞ'de Genel Müdür Yardımcısı ve Mali Koordinatör, Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları'nda (SEKA) Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı, Bahariye Mensucat'ta Genel Müdür, Albaraka Türk'te Yönetim Kurulu Üyesi, BEM Dış Ticaret Şirketinde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı, Family Finans'ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevinde bulundu. 60. Hükümet'te yeniden Maliye Bakanı oldu. İngilizce bilen Unakıtan, evli ve 3 çocuk babasıdır.
(AK Parti)
Hüseyin Çelik, 5 Mart 1959'da Van Gürpınar'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Sariye'dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Türk Edebiyatı, Londra Üniversitesi SOAS'ta Türk Politikası alanında yüksek lisansını, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Bölümü'nde ise doktorasını tamamladı. 1997'de Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Doçent oldu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Fikri ve siyasi akımlar, Türk kültürü, siyasi tarihi ve edebiyatı ile aktüel meseleler üzerine 15 kitabı yayınlandı. AK Parti Kurucu Üyesi oldu. 21, 22. Dönem Van Milletvekili. 21. Dönem'de TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, 58. Hükümet'te Kültür Bakanlığı, 59. Hükümet'te Millî Eğitim Bakanlığı görevlerini yürüttü. 60. Hükümet'te yeniden Millî Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. İyi düzeyde İngilizce bilen Çelik, evli ve 3 çocuk babasıdır.
(AK Parti )
Faruk Nafız Özak, 19 Nisan 1946'da Trabzon'da doğdu. Babasının adı Ali Haydar, annesinin adı Safiye'dir. İnşaat Yüksek Mühendisi; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Trabzonspor'da profesyonel olarak futbol oynadı ve takım kaptanlığı yaptı. "Yılın Sporcusu" ödülü'nü aldı. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi olarak Asbaşkanlık ve Başkanlık görevlerini yürüttü. YAPISUN AŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Trabzon Kalkınma Vakfı kuruculuğunda bulundu. 22. Dönem Trabzon Milletvekili. 59. Hükümet'te Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet'te yeniden Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Özak, evli ve 2 çocuk babasıdır.
(AK Parti )
Beşir Atalay, 1 Nisan 1947'de Kırıkkale Keskin'de doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Memduha'dır. Sosyolog ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. ABD Michigan Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1983'te sosyoloji doçenti oldu. DPT'de Sosyal Planlama Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 1992'de profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesi'nde Öğretim Üyeliği, UNESCO'da Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptı. Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Koordinatörü olarak çalıştı. Çeşitli kitap, makale ve tebliğleri yayımlandı. 22. Dönem Ankara Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Atalay, evli ve 3 çocuk babasıdır.
(AK Parti)
Ali Babacan, 4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Güner'dir. İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da işletme dalında tamamladı. ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi oldu. 22. Dönem Ankara Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Çok iyi derecede İngilizce bilen Babacan, evli ve 2 çocuk babasıdır.
(AK Parti )
Recep Akdağ, 8 Mayıs 1960'ta Erzurum'da doğdu. Babasının adı Yahya, annesinin adı Zekiye'dir. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. Özellikle çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında olmak üzere 100'ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odası'ndan "Yılın Makalesi" ödülünü aldı. 22. Dönem Erzurum Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atandı. İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.
(AK Parti)
Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Babasının adı Dursun, annesinin adı Bahar'dır. Gemi İnşaatı Yüksek Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğü'nde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Ulaştırma Bakanı oldu. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.