Vizyondaki Filmler

Üç Yol

uc-yol.webp

Üç Yol

Vizyon Tarihi: 25 Ekim 2013
Yapımı : 2013 - Türkiye
Tür : Dram
Yönetmen : Faysal Soysal
Oyuncular : Rıza Akın , Nik Xhelilaj , Turgay Aydın , Kristina Krepela , Alma Terzic
Senaryo : Faysal Soysal
Yapımcı : Faysal Soysal

Film Özeti

Babasının ve küçük Zeliha'nın, abisi Yusuf'a olan aşırı ilgilerinden dolayı Bünyamin'in çocukluğu kıskançlık duyguları ile geçmiştir. Hep birlikte oyun oynarlarken, Bünyamin Zeliha’nın Malabadi Köprüsü’nden düşüp boğulmasına sebep olur. Vicdan azabı yıllarca Bünyamin’in peşini bırakmaz. Abisi ile hiç bir şekilde yüzleşemeyen Bünyamin, çareyi sürekli uzak yerlere kaçmakta ve başkalarına iyilik yapmakta arar. Uzun süredir de Bosna’da toplu mezarlardan kayıpların cesetlerini çıkarmakla meşguldür. Kayıplar komisyonunda çalıştığı süreçte kendine ve herşey yabancılaşır. Rüyalarında kendisini abisi olarak görmeye başlar. Yüzü peçeli mavi elbiseli bir kadının peşinden kuyusunu aramaktadır.

Bünyamin, Türkiye’ye dönmesine günler kala, Mostar Köprüsü’nden kendini atmaya çalışan Zrinka ile tanışır. Zrinka savaş sonrası trawmalar ve intihar eğilimleri üzerine çalışan, Yarı Sırp yarı Boşnak bir psikologtur. Ailesini ve en yakın arkadaşlarını savaşta kaybetmiştir. Bünyamin’in gizemli ve günahkar şair dünyası ilgisini çeker. Zrinka aşık olur. Bünyamin’in gördüğü karmaşık rüyalar ve toplu mezarlar sonucu hastalanır. Zrinka ona psikolojik olarak yardım eder. Bünyamin iyileştiğinde Zrinka’nın aşkını hak etmek için ağabeyi Yusuf’la ve babasıyla yüzleşmek için memleketi Hasankeyf’e döner. Zrinka, uzun süre Bünyamin’den haber almaz. Bir gün rüyasında Bünyamin’in başına kötü bir şey geldiğini görür. Bünyamin’e yardım etmek ve aşkına cevap bulmak için Hasankeyf’e gider. Zrinka’yı orada, Bünyamin’in rüyalarındaki gibi kendisini hakiki aşka kavuşturacak başka sürprizler beklemektedir.

ben iyi değildir diye düşünmüştüm öneriyorsan tekrar gözden geçiririm ama =)
ben beğendim,ilk izlenim iyi olmadığı yönünde olsa da oyuncuların medyatik olmaması ve az iş yapmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum . ben çok farklı hayatlara şahit olduğumdan dolayıdır belki bilemiyorum ama bana çok gerçekçi geliyor bu tarz filmler,aynı şekilde kitaplarda da buna dikkat ederim,hayal ürününden ziyade gerçek olanı seviyorum,bana hitap ediyor,bu filmde bana hitap etti,tavsiyemdir ama beğenmezsen yaz bana neden beğenmedin,eleştirileini bilmek isterim :)

ben beğendim,ilk izlenim iyi olmadığı yönünde olsa da oyuncuların medyatik olmaması ve az iş yapmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum . ben çok farklı hayatlara şahit olduğumdan dolayıdır belki bilemiyorum ama bana çok gerçekçi geliyor bu tarz filmler,aynı şekilde kitaplarda da buna dikkat ederim,hayal ürününden ziyade gerçek olanı seviyorum,bana hitap ediyor,bu filmde bana hitap etti,tavsiyemdir ama beğenmezsen yaz bana neden beğenmedin,eleştirileini bilmek isterim :)

tamam bu aklımda izlerim ve sana geri dönüş yaparım =)

VİZYONDA BU HAFTA

Aziz Ayşe

Vizyon Tarihi: 01 Kasım 2013
Yapımı :2012 - Türkiye
Tür : Dram
Süre: 78 Dak.
Yönetmen : Elfe Uluç
Oyuncular : Engin Altan Düzyatan , Feride Çetin , Orhan Edip Ertürk , Cenk Sözeri , Melikşah Yardımcı
Senaryo : Elfe Uluç
Yapımcı : Elfe Uluç

Film Özeti

“Aziz Ayşe” gerçek bir karakter olan Ayşe’nin (Melikşah Yardımcı) yaşamından yola çıkıyor. Ayşe, çöplerden kazandığını aç kalmak pahasına camiye, Mehmetçik Vakfı'na ve hayır kurumlarına bağışlayan bir kâğıt toplayıcısıdır. Erkek görünümünün altında aslında kendini kadın hissetmektedir. Günün birinde bir tesadüfle bir çiftin hayatına girer ve kendi de dahil bu üç kişinin hayatlarının değiştiği bir yolculuk başlar.

Frances Ha

Frances Ha Fragman

Yapımı : 2012 - ABD
Tür : Komedi
Süre: 86 Dak.
Yönetmen : Noah Baumbach
Oyuncular : Patrick Heusinger , Justine Lupe , Greta Wernig , Mickey Sumner , Adam Driver
Senaryo : Greta Gerwig , Noah Baumbach
Yapımcı : Scott Rudin , Noah Baumbach

Film Özeti

Frances bir dans kumpanyasında çırak olarak çalışsa da bir dansçı değildir. Büyük ve teferruatlı hayalleri olmasına rağmen, New York’ta yaşamanın ekonomik zorluklarından o da payını almaktadır. Oda arkadaşı Sophie’yle de araları bozulduğunda, henüz adım attığı yetişkinler dünyası Frances için iyice şaşırtıcı bir hal alır.

Frances’in yersiz yurtsuzluğunu vurgulamak için sürekli değiştirdiği ev adreslerinin etrafında kurulan bu gösterişsiz başyapıtın yaratıcılığı hiç tükenmiyor.

Kahraman İkili Free Birds

Kahraman İkili Free Birds Frgman

Yapımı : 2013 - ABD
Tür : Animasyon , Komedi
Yönetmen : Jimmy Hayward
Oyuncular : -
Seslendirenler : Owen Wilson , Woody Harrelson , Murat Boz , Amy Poehler , Dan Fogler
Senaryo : Craig Mazin , David I. Stern , John J. Strauss
Yapımcı : Peter Farrelly , Craig Mazin
Diğer Adı : Jake & Reggie

Film Özeti

Free Birds, özgürlükleri için menülerden hindi yemeğini kaldırma amacıyla bir araya gelen ve zamanda yolculuk yapan iki hindinin eğlenceli öyküsünü konu ediniyor. Reggie son derece mutlu ve sorunsuz bir hayat sürerken kendini Şükran Günü yemeği için Beyaz Saray'da hazırlanırken bulur. Bir gün Jake isimli başka bir hindi tarafından kaçırıldığında ise orada bulunmasının asıl nedenini öğrenir. Reggie, yemek masasının onur konuğu olmaktan ziyade masanın sıradan yemeklerinden biri için kullanılacaktır. Reggie ve Jack kafa kafaya verip devasa binadan kaçmaya karar verirler, bu sırada da evin bir köşesinde yer alan hükümete ait gizli bir labaratuarla karşılaşırlar. Labaratuarda bulunan zaman makinesi onları 1621 yılına, Şükran Günü yemeğinin ilk kez yapıldığı tarihe götürür.
Kahraman İkili filminin Türkiye galası, İstanbul ve Şanlıurfa'daki yardıma muhtaç çocuklar için yapıldı. Murat Boz da Şanlıurfa'da genç hayranlarıyla buluştu.

Geri