"Yalanlar Ülkesi"
Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, "Yalanlar Ülkesi" denen tuhaf bir diyar varmış. Burada herkes yalan söyler, gerçekler unutulmuş, hikâyeler ise her an değişirmiş.Sagim ile Solum
Bu ülkede Sagim ve Solum adında iki kardeş yaşarmış. Sagim, sağ eliyle yalan yazılar yazar; Solum ise sol eliyle yalan şarkılar söylermiş. İkisi de birbirinden güzel masallar uydurur, insanları büyüler, sonra da kahkahalarla gülermiş.Bir gün, **"Gerçekler Kuyusu"**ndan bir ses duymuşlar:
"Kim ki bu kuyuya bakarsa, kendi yalanını görür!"
Merak edip kuyuya bakmışlar. Sagim, kendisinin aslında bir kâğıttan bebek olduğunu görmüş. Solum ise sesinin bir yankıdan ibaret olduğunu anlamış.
Büyük Yalan Festivali
Ülkede her yıl "Büyük Yalan Festivali" düzenlenirmiş. Bu yılki yarışmada en güzel yalanı uyduran, "Altın Dilli Yalancı" unvanını alacakmış. Sagim:"Ben o kadar hızlı koşarım ki, ayak izlerim benden önce varır!" demiş.
Solum ise:
"Ben o kadar güzel şarkı söylerim ki, kuşlar beni dinlemek için ötmeyi unutur!" diye atılmış.
Fakat o sırada kuyudan çıkan Gerçek Rüzgârı esmiş ve herkesin yalanları toz bulutlarına dönüşmüş.
Sonunda Bir Gerçek
Sagim ve Solum, kuyunun başında oturup düşünmüşler:"Belki de en güzel masal, yalanların içine saklanmış bir gerçektir."
O günden sonra, yarım doğrularla hikâyeler anlatmaya başlamışlar.
Ve bir gün, Gerçekler Kuyusu kuruyup gitmiş. Çünkü artık kimse ona ihtiyaç duymuyormuş.
"Yalan da bir masaldır, gerçek de... Önemli olan, hangisinin kalbe dokunduğudur."
Son.