Yaşlılara yer vermeyin..

Kendileri kaldırıyorlar gençleri artık nezaketen kalkan az... :)

Güzel bir konuya değindin!
Evet, bende şahsen, etrafımda şahit olarak yaşıyorum, görüyorum...
Bu durumla ilgili yaşadığım bir anım var...
Özel Halk Otobüsüyle X bir yöne doğru seyahat ediyordum. Otobüs çok kalabalık değildi. Gideceğim yere yaklaşmıştım, otobüs duraktan yolcu aldı tekrar, yavaşça yola koyuldu. (Toplu taşımalarda, dolu ise her yer dikkat ederim, oturuyor isem, yer veririm. Hatta ayakta isem bile yerim iyiyse, oraya geçmesini söylerim X kişiye, kişilere) Bir çoğumuz dikkat ediyordur, eminim. Buraya kadar her şey normal... Boş olduğundan, gayri ihtiyari etrafı seyrediyordum. Bir anda teyzenin (Çok yaşlı, değil) biri yanımda belirdi!
- Oradan kalk! ben oturacağım! dedi... Ben neye uğradığımı şaşırdım!
Çünkü, otobüs (yarısı) boştu. Yer vardı. Oysa bende en arkanın bir ön kısımında idim. (Konforlu bir yerde değildi) (kucağımda çocuk ve çanta var) Sağa, sola bakındım bir an, teyzeye döndüm:
- Teyze, boş yerler var, hemde önlerde (Tekli, çiftli) oturabilirsin dedim. Görmediniz sanırım?
-Ben burada oturmak istiyorum! dedi. (Sert bir tonla)
Bu arada herkes teyze ile olan konuşmamızı görüyor ve dinliyordu, şaşkınlıkla. Gideceğim durağa geldiğimden ötürü, gerekli cevapları vererek, serzenişte bulunarak (Saygımı yitirmeden) (Herkes de benim haklı olduğumu söyledi. Teyzenin neden böyle bir şey yaptığına anlam veremedi.) (Bu arada akıl sağlığı da yerinde idi.) otobüsten indim... Elbetteki, gönül rızasıyla yapılan, tüm her şey daha kıymetlidir. Zorla, birinin, birilerinin baskısı ile yapılan hiç bir şey, hoş değildir, doğru değildir. Egoist bir davranıştır. Yaşı ne olursa olsun (Akıl sağlığı yerinde olmayanlar, özel durumu olanlar hariç) herkes bir birine gereken saygıyı göstermeli, gösterebilmeli... Saygı sadece küçüğün büyüğe gösterdiği bir davranış biçimi değildir. Saygı, küçük, büyük herkesin bir birine göstermesi gereken bir nezakettir. (Elbetteki, küçükler daha saygı göstermeli, hak eden büyüklerine. Bu demek değil ki, büyükler küçüklere hiç saygı göstermesin...) Bu konu çok uzar gider, örnekler o kadar çok ki; Kızı kolundan tutup zorla kaldıran yerine oturan ablalar gördüm. Kal kız ben oturacağım orada! Elbette ki şahit olduğumuz olaya bir çoğumuz tepkimizi gösterdik. Ve gereken konuşuldu, uyarıldı ve özür dilemek zorunda kaldı, abla...
Herkese hak ettiği sevgi ve saygıyı gösterelim, elbet. Ama sevgisiz, saygısız bir tutum içinde şahsımıza maddi ve manevi zarar verenleri, vermeye çalışanları, gereken şekilde de uyaralım!
Saygılı olmak, olabilmek, çok zor değil ki!...

Saygıyı en çok hak eden insanlar yaşça bizden büyük olan insanlardır. Biz yaşlılarımıza nasıl muamele edersek bizden sonrakiler de bize öylece davranacaklarından emin olabiliriz.

Zaten yer vermiyoruz çünkü onlar yüzünden toplu tasimaya binmek istemiyoruz sabahın köründe ne işiniz var otobüste titrer bacaklarda tobe tobe

Zaten yer vermiyoruz çünkü onlar yüzünden toplu tasimaya binmek istemiyoruz sabahın köründe ne işiniz var otobüste titrer bacaklarda tobe tobe
sanirim sen yas olarak bayagi bir gencsin ama unutma sende birgün yaslanacaksin
umarim sakadir bu yazdigin canim ya :((( yazmak istemezdim ama benim yasim 50 ve hala yer veriyorsam yaslilara ve cocuklu olan kisilere
ve ben gunluk 40 dk fazla yol giderim nerde ise oturmam yaslilar gelince otursun diye

sanirim sen yas olarak bayagi bir gencsin ama unutma sende birgün yaslanacaksin
umarim sakadir bu yazdigin canim ya :((( yazmak istemezdim ama benim yasim 50 ve hala yer veriyorsam yaslilara ve cocuklu olan kisilere
ve ben gunluk 40 dk fazla yol giderim nerde ise oturmam yaslilar gelince otursun diye
Benim bu kulaklar neler duydu neler o yüzden önceden senin gibi düşünürken artık böyle düşünür oldum. Dolmuş otobüs hep yaşlı biniyor birde diyorlar yarın şu parkta buluşuruz orası daha çok arkadaş geliyor diye ve sabah okula giden işine yetişmeye çalışanlara ayakta bile yer kalmıyor birde gençleri tersliyorlar hayır yani o da parasıyla biniyor sende hatta yaşlı diye bedava binen kartlılar var sırf bedava diye daha çok akın ediyorlar kimse kusura bakmasın evet bizde 90 yaşına gelecegiz ama sabahın köründe sırf parkta kendime denk arkadaş bulmak için otobüslerde yer kaplamayacagim kimsenin de hakkına girmem bir gözüm toprağa bakarken oturur evimde namazımı kilar yaşlılığın getirdiği güzellikleri yaşarım bu arada yaşım önemli değil yaşadıkları önemli.. insana yaşı değil yaşadıkları öğretir hayatı.. saygım da sevgim de yaşlı bazı insanlara sonsuz ama bazılarına asla tahammülüm yok malesef

yaşlıların yaşlarından dolayı saygı beklemeleri. kimseye yaşından dolayı saygı gösterilmez. kimliğinden dolayı gösterilir.

Geri