Adana’da Ne Yenir?
Güneyin incisi, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adana, kültürün her alanına kattıklarıyla gönüllerin, eşsiz yemekleriyle de lezzetlerin sultanı. Kebapların acıyla, acının kebapla dansına şahitlik etmek için Adana’dan daha iyi bir yer bulamazsınız.
Tarihin hemen her döneminde var olmuş ve en eski kaynaklarda bile adı Adana olarak geçen, eşsiz lezzetleriyle yalnız ülkemize değil, dünya lezzet kültürüne sayısız tatlar katan Adana’ya yolunuz düşerse mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için bir araya getirdik.
Adana’ya Gidip Adana Kebap Yemeden Dönmeyin
Zırhla kıyılan yöresel etlerin maharetli ellerde şölene dönüştüğü enfes lezzet Adana Kebap’ı yemeden Adana’ya gitmiş sayılmazsınız. Meşhur soğan salata ve ezmesi, közde domatesiyle ikram edilen lezzet harikasına, yöresel lezzete sahip şalgamla eşlik ettiğinizde, gerçek kebap lezzetinin ne olduğu hakkındaki tüm fikirleriniz değişebilir,
Adana Lahmacununu Mutlaka Deneyin,
Antep ve Urfa lahmacunları kadar büyük değildir, ancak aparatif fındık lahmacundan büyük ve bol malzemesiyle daha önceki tüm lahmacun tatlarından çok farklı bir lezzete sahiptir.
İçiniz Isınsın, Analı Kızlı Çorba
Adana’nın dünya lezzet kültürüne kattığı çorbalardan biridir. Bulgur ve kıymayla hazırlanmış farklı büyüklükteki köftelerin, yöresel baharatlarla kavuştuğu üstün lezzetin çorba haliyle yemeğe başlayabilirsiniz.
Sakatat Yemeklerinin Sultanı, Kırkkat
Sakadat türünden hoşlanıyorsanız, sakadat yemeklerinin sultanı, kırkat sarılan mumbarı mutlaka denemelisiniz. Bir yiyen bir daha istiyor.
Misis Ayranı
Yumuşak içimine ve kremalı kıvamına hayran kalacağınız Misis Ayranı, Adana kebaplarıyla harika gider. İçmeyi unutmayın.
Yemeklerin Hemen Ardından, Bici Bici
Adanalı’yı tarif eden dizelerin devamı bu tatlıdır.
“Adanalıyık Allah’ın adamıyık, Bici Bici yerik şalgam içerik”
Gül şerbetinin nişastalı muhallebiyle bir araya geldiği soğuk servis edilen Adana’ya özgü bu tatlı, Adana sıcağından bunalanlar için aynı zamanda bir ilaç.
Yöresel Tatlıların Şahı Karakuş
Bol ceviz içinin etrafı hamurla kat kat sarılır, kızgın yağda kızartılıp soğuk şerbete bandırılır. Damağınızda bırakacağı enfes lezzeti unutamayacaksınız.
Adana’nın Kolası, Aşlama
Meyan kökünden yapılan Adana’ya özgü bu içecek, tüm gazlı içeceklere en gerçek ve doğal alternatiftir.
Güneyin incisi, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adana, kültürün her alanına kattıklarıyla gönüllerin, eşsiz yemekleriyle de lezzetlerin sultanı. Kebapların acıyla, acının kebapla dansına şahitlik etmek için Adana’dan daha iyi bir yer bulamazsınız.
Tarihin hemen her döneminde var olmuş ve en eski kaynaklarda bile adı Adana olarak geçen, eşsiz lezzetleriyle yalnız ülkemize değil, dünya lezzet kültürüne sayısız tatlar katan Adana’ya yolunuz düşerse mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için bir araya getirdik.
Adana’ya Gidip Adana Kebap Yemeden Dönmeyin
Zırhla kıyılan yöresel etlerin maharetli ellerde şölene dönüştüğü enfes lezzet Adana Kebap’ı yemeden Adana’ya gitmiş sayılmazsınız. Meşhur soğan salata ve ezmesi, közde domatesiyle ikram edilen lezzet harikasına, yöresel lezzete sahip şalgamla eşlik ettiğinizde, gerçek kebap lezzetinin ne olduğu hakkındaki tüm fikirleriniz değişebilir,
Adana Lahmacununu Mutlaka Deneyin,
Antep ve Urfa lahmacunları kadar büyük değildir, ancak aparatif fındık lahmacundan büyük ve bol malzemesiyle daha önceki tüm lahmacun tatlarından çok farklı bir lezzete sahiptir.
İçiniz Isınsın, Analı Kızlı Çorba
Adana’nın dünya lezzet kültürüne kattığı çorbalardan biridir. Bulgur ve kıymayla hazırlanmış farklı büyüklükteki köftelerin, yöresel baharatlarla kavuştuğu üstün lezzetin çorba haliyle yemeğe başlayabilirsiniz.
Sakatat Yemeklerinin Sultanı, Kırkkat
Sakadat türünden hoşlanıyorsanız, sakadat yemeklerinin sultanı, kırkat sarılan mumbarı mutlaka denemelisiniz. Bir yiyen bir daha istiyor.
Misis Ayranı
Yumuşak içimine ve kremalı kıvamına hayran kalacağınız Misis Ayranı, Adana kebaplarıyla harika gider. İçmeyi unutmayın.
Yemeklerin Hemen Ardından, Bici Bici
Adanalı’yı tarif eden dizelerin devamı bu tatlıdır.
“Adanalıyık Allah’ın adamıyık, Bici Bici yerik şalgam içerik”
Gül şerbetinin nişastalı muhallebiyle bir araya geldiği soğuk servis edilen Adana’ya özgü bu tatlı, Adana sıcağından bunalanlar için aynı zamanda bir ilaç.
Yöresel Tatlıların Şahı Karakuş
Bol ceviz içinin etrafı hamurla kat kat sarılır, kızgın yağda kızartılıp soğuk şerbete bandırılır. Damağınızda bırakacağı enfes lezzeti unutamayacaksınız.
Adana’nın Kolası, Aşlama
Meyan kökünden yapılan Adana’ya özgü bu içecek, tüm gazlı içeceklere en gerçek ve doğal alternatiftir.