• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Yolunuz Düşerse..

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Adana’da Ne Yenir?

Güneyin incisi, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adana, kültürün her alanına kattıklarıyla gönüllerin, eşsiz yemekleriyle de lezzetlerin sultanı. Kebapların acıyla, acının kebapla dansına şahitlik etmek için Adana’dan daha iyi bir yer bulamazsınız.

Tarihin hemen her döneminde var olmuş ve en eski kaynaklarda bile adı Adana olarak geçen, eşsiz lezzetleriyle yalnız ülkemize değil, dünya lezzet kültürüne sayısız tatlar katan Adana’ya yolunuz düşerse mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için bir araya getirdik.

Adana’ya Gidip Adana Kebap Yemeden Dönmeyin

Zırhla kıyılan yöresel etlerin maharetli ellerde şölene dönüştüğü enfes lezzet Adana Kebap’ı yemeden Adana’ya gitmiş sayılmazsınız. Meşhur soğan salata ve ezmesi, közde domatesiyle ikram edilen lezzet harikasına, yöresel lezzete sahip şalgamla eşlik ettiğinizde, gerçek kebap lezzetinin ne olduğu hakkındaki tüm fikirleriniz değişebilir,

Adana Lahmacununu Mutlaka Deneyin,
Antep ve Urfa lahmacunları kadar büyük değildir, ancak aparatif fındık lahmacundan büyük ve bol malzemesiyle daha önceki tüm lahmacun tatlarından çok farklı bir lezzete sahiptir.

İçiniz Isınsın, Analı Kızlı Çorba
Adana’nın dünya lezzet kültürüne kattığı çorbalardan biridir. Bulgur ve kıymayla hazırlanmış farklı büyüklükteki köftelerin, yöresel baharatlarla kavuştuğu üstün lezzetin çorba haliyle yemeğe başlayabilirsiniz.
Sakatat Yemeklerinin Sultanı, Kırkkat
Sakadat türünden hoşlanıyorsanız, sakadat yemeklerinin sultanı, kırkat sarılan mumbarı mutlaka denemelisiniz. Bir yiyen bir daha istiyor.

Misis Ayranı
Yumuşak içimine ve kremalı kıvamına hayran kalacağınız Misis Ayranı, Adana kebaplarıyla harika gider. İçmeyi unutmayın.

Yemeklerin Hemen Ardından, Bici Bici
Adanalı’yı tarif eden dizelerin devamı bu tatlıdır.
“Adanalıyık Allah’ın adamıyık, Bici Bici yerik şalgam içerik”
Gül şerbetinin nişastalı muhallebiyle bir araya geldiği soğuk servis edilen Adana’ya özgü bu tatlı, Adana sıcağından bunalanlar için aynı zamanda bir ilaç.

Yöresel Tatlıların Şahı Karakuş
Bol ceviz içinin etrafı hamurla kat kat sarılır, kızgın yağda kızartılıp soğuk şerbete bandırılır. Damağınızda bırakacağı enfes lezzeti unutamayacaksınız.

Adana’nın Kolası, Aşlama
Meyan kökünden yapılan Adana’ya özgü bu içecek, tüm gazlı içeceklere en gerçek ve doğal alternatiftir.
 
Adıyaman’da Ne Yenir?

Adı gibi kendisi de insanı da eşsiz lezzetlere sahip yemekleri de yamandır Anadolu’nun bu tarihi kentinin. Adıyaman, leziz acı biberlere ve yöresel baharatlara ev sahipliği yapar. Böylesine güzel ve lezzetli bibere ve baharatlara sahip olup da çiğ köftesiz olmaz elbette. Çiğ köftesinin namı sınırları aşar ve pek çok markanın tarifinde kendine kolayca yer bulur. Çiğ köftede asıl ve esas usul aslında Adıyaman’dır.

Adıyaman’a yolunuz düşerse, buram buram tarih kokan bu güzide kentimizin yemeden geçilmemesi gereken yemeklerine artık sıra gelsin, sofralar da damaklar da şenlensin.

Adıyaman’da Acıktım Demeyin, Adıyaman Tavası Yiyin
İri kıyım kuşbaşı doğranmış etler tavayla buluşuyor, üzerine soyulmuş sarımsak maharetli ellerle serpiştirilip, yöresel lezzetlerin piri biberlerin üzerine kuyruk yağı özenle diziliyor. Anlatırken bile heyecan veren bu eşsiz tavayı hazırlamaya devam edelim. Kabukları üzenle soyulan domates ve patlıcanlar da kuşbaşı doğranıp tavadaki yerini alır. Son olarak domatesin teşrifiyle birlikte fırınla buluşturulur. Kokusuna ve etlerin lezzetine doyamayacağınız bu tavayı asla kaçırmayın.

Ekmekleri Hazırlayın Ekşili Köfte Birazdan Sofrada
Bulgurun et ve kıymayla karıştığı, salçalı suyla kaynatılınca hem seyrine hem lezzetine doyum olmayan Adıyaman usulü ekşili köfteyi ister kaşıklayın, ister ekmekle suyuna banın. Doyuruculuğu garanti.
Ete Doyum Da Anlatım Da Yetmiyor, Ama Etsiz Yemeği Yok Mudur Bu

Adıyaman’ın? Buyurun Kabak Aşı
En taze sebze yemeklerini de bulabileceğiniz Adıyaman’da diyetinizi bozmadan lezzeti kaçırmadan keyfinize bakabilirsiniz. Kavrulmuş soğanların kabak ve domates eşliğinde pirinçle karıştırılarak hazırlanan eşsiz lezzetli Kabak Aşı’nın nane ve maydanozla servisi bir başka olay.

Çiğ Köftenin Meşhur Hali Adıyaman Çiğ Köfte
Bir rivayete göre Hz İbrahim Peygamberin annesi, bulguru ceylan etiyle birlikte taşla döverek bu köfteyi hazırlar. Geçmişten günümüze sevilerek yenen çiğ köfte, Adıyaman bulguru, yöresel et ve baharatların eşlik ettiği şaheserin adıdır.

Yemekleri Yediniz Peki Ya Tatlı
Adına bakıp sakın vazgeçmeyin. Şıllık Tatlısı, hamurla hazırlanan, cevizle şenlendirilen özel şurubuyla birlikte sıcak yenen Adıyaman’a özgü bir tatlı. Bu tatlıyla çok daha farklı bir tatlı deneyimi sizleri bekliyor.
 
Afyon’da Ne Yenir?

Kaymağın memleketinde ne yenir diye sorulmaz. Mutlaka şehir merkezine inerek, ekmek kadayıfı üzerine kaymak isteyin. En nefis tatlıları en taze haliyle bulabileceğiniz bir başka yer inanın bulamazsınız.
Tarihi çok eskilere dayanan, ülkemizin markası lokumun başkenti Afyon’da tatlıya doymayan kalmaz. Ekmek kadayıfı ve üstüne bulabileceğiniz camız kaymağı harikadır. Saman Pazarı’nda en lezzetli kaymakları bulabilirsiniz.

Tatlı Tamam Da Karnımız Aç
Hiç merak etmeyin, Afyon’a gidip Afyon Kebap yemeden olur mu? Kuşbaşı etler iyice pişirilip suyundan ayrılır. Suyuna şöyle güzel mis kokulu Afyon tereyağı gezdirilir. Afyon fırınlarında özel olarak pişirilen kebap pidesi et suyuyla ıslatılır, servis tabağına dizilir, üzerine Afyon’un enfes lezzetteki etleri, maydanoz ve nane eşliğinde servis edilir. Deneyin harika bir lezzet.

Sucuğu bir de Afyon’da deneyin
Anadolu’da yetiştirilen besi hayvanlarından etleri en lezzetlilerinin Afyon’a ait olduğunu biliyor muydunuz? Kayseri gibi sucuğu meşhur Afyon’da ister şehir merkezinde isterseniz yol üzerindeki tesislerde, en lezzetlisini bulup yiyebilirsiniz. Diğer tüm sucuklara göre et oranı en yüksek sucuklar Afyon’da sizleri bekliyor.

Lokumun Sayısız Çeşidine Şahit Olun
Ülkemizin adının yanına lokum kelimesinin ekleyen Afyon, Türk Lokumu’nun bin bir çeşidine ve sahipliği yapıyor. Aklınıza gelebilecek ve asla gelemeyecek çeşitlerini bulabileceğiniz lokumları en taze en lezzetli haliyle burada bulabilirsiniz. Dönüşte sevdiklerinize birer paket almayı sakın unutmayın.

Gelmişken Şifada Bulun
Afyon termal kaplıcalarında yapacağınız bir gecelik kaplıca keyfi yol yogunluğunuza çok iyi gelecektir.
 
Ağrı’da Ne Yenir?

İshak Paşa Sarayı’nı ve onun eşsiz manzarasını seyrettiyseniz artık karnınız da acıkmıştır. Doğunun sıra dışı lezzetlerine hazır olun. Hamur işleri, et yemekleri ve tatlıları bile çok farklı ilimiz Ağrı’dayız.
Nuh’un gemisine ev sahipliği yapan Ağrı, hem tarihi hem turistik hem de leziz yemekleriyle mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Hem etiyle, hem otuyla, hem de derisiyle Gosteberg Buğulama
Ağrı’nın en özel yemeğidir diyebiliriz. Bir kuzu ya da oğlak, büyük parçalar halinde doğranır ve hayvanın derisinin içine doldurulur ve gosteberg otu eklenir. Post dikilir ve toprağa yatırılarak üzerinde ateş yakılır. Yanan ateş etin tüm lezzetini yöresel gosteberg otuyla katıştırır ve enfes bir lezzet çıkar ortaya. Yanında bol köpüklü ayran istemeyi unutmayın.

Ketenin En Lezzetlisi Ağrı’da Çiriş Ketesi
Dinlendirilmiş hamur, yufka şeklinde açılarak yine yöreye özgü çiriş otu eklenerek sacda pişirilir. Üzerine hayvancılığın başkenti Ağrı tereyağı gezdirilir. Parmakları yemek garanti.

Ağrı’da etsiz yemek yok. Selekeli Saç Kavurma
Sarımsaklı yoğurtla servis edilen bir saç kavurma ülkemizin başka hiçbir yerinde göremez ve yiyemezsiniz. Selekeli saç kavurma, en lezzetli yerinden hazırlanan kuşbaşı etler, tereyağında kavrulan salçaya eşlik eder. Maharetli ellerde pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Yemekleri Gibi Tatlıları Da Farklı, Hasuda’yı Mutlaka Deneyin
Doğu Anadolu’nun çetin kışını bilmeyenimiz yoktur. Tatlısının bile insanı ısıttığı Ağrı’ya gidip Hasuda yenmeden olmaz. Hazırlanan şerbete eklenen un çırpılarak karıştırılır, enfes lezzetteki tereyağı eritilerek unla birlikte karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir.
 
Amasya’da Ne Yenir?

Yöresel yemekleri ve tatları en otantik mekânlarda yemek için Amasya en doğru adres. Elmanın diyarı Amasya’da, Ferhat ile Şirin’in destansı aşklarına şahitlik ederken, Yeşilırmak’ın kenarındaki tarihi konaklarda Amasya yöresel yemeklerini tadabilirsiniz.
Ferhat Şirin’e kavuşamadı ama şehrin içinden geçen Yeşilırmak’ın kenarlarındaki tarihi konaklarda eşsiz lezzetlerde yöresel yemeklere kavuşmanız çok kolay.

Dünyanın En Farklı Sarması, Bakla Sarması
Ülkemizde en çok sevilen yemeklerden biri olan sarma, Amasya’da çok daha farklı bir formda sunuluyor. Aşurelik buğdayın kuru bakla ve bulgurla buluştuğu bu sarmayı çok beğeneceksiniz. Yanında içeceğiniz elma kompostosundan bir daha bir daha isteyeceksiniz.

Kurufasülyenin Güveçle Buluştuğu An
Yöresel yemeklerde favori kentimiz Amasya’da sizlere sunulan, güveçte etli kurufasülyenin bir kez tadına bakmanız, müdavimi olmanıza yeter de artar bile. Pek çok yörede etsiz olarak pişirilen kurufasülye yemeği, Amasya’da etle birlikte güveçte ağır ağır pişiyor ve tadına doyum olmuyor gerçekten.

Haşhaş ve Cevizin Lezzetlendirdiği Amasya Çöreği
Mayalı hamurdan yapılan ve içine haşhaş ve bol ceviz katılan Amasya Çöreği, yumuşacık hamuru ile çayınıza eşlik ediyor. Kahvaltıda, Kral Kaya Merazarlarını gezerken çay içtiğiniz tüm mekanlarda kolayca bulabilirsiniz.

Amasya’ya Kadar Gidilip Tatlı Yenmeden Dönülmez
Şehir merkezinde mutlaka kadayıf tatlısı sorun. En taze ve en lezzetli kadayıf tatlılarının yerini cadde üzerindeki herkes gösterecektir. Enfes lezzetli kadayıf tatlısını meydandaki tatlıcıdan yiyin, paket yaptırmayı da unutmayın.
 
Ankara’da Ne Yenir?

Başkentimiz Ankara’da ne yenir? Meclis’imiz gibi Anadolu’nun bin bir rengine ve yöresel tatlarına ev sahipliği yapan Ankara, hem yöresel lezzetleri hem de çabucak karnınızı doyurabileceğiniz yemekleri kolayca bulabileceğiniz en büyük kentlerden biri.

Başkentimizde memur ve öğrenci nüfusunun fazla oluşu nedeniyle, Türkiye’de en uygun yemek fiyatlarının da burada olması tesadüf değil. Hemen her bütçeyle karnınızı doyurmanız garanti.

Kahvaltı Yapmadan Güne Başlamayın.
Sabaha karşı ulaştığınız Ankara’da güne çok iyi bir başlangıç yapmanın ilk şartı, gerçek bir kahvaltıdır. Bu kahvaltıyı bulabileceğiniz pek çok mekan var ancak sizler için tavsiyemiz Ulus’taki Zenger Paşa Konağı, yöresel lezzetlerde baldan kaymağa, çok sıkı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

Öğlen Herkesi Ankara Döneri Bekliyor
Öğlen yemeklerinin Ankara’daki klasiği, Ankara Döneri, tüm şehirde kolaylıkla bulabileceğiniz uzaklıkta. Ulus, Kızılay’daki dönerciler tavsiyemiz olmakla birlikte, pilav üstü sipariş edeceğiniz Ankara Döneri, sumaklı soğanla birlikte ortaya bir mevsim salatasıyla tüm açlığınızı giderebilirsiniz. Aman fazla kaçırmayın.

Ankara’nın Sınırlarını Aşan Yemeği Ankara Tava
Başkentin dışarıda en bilinen yöresel yemeği Ankara Tava, gerek kullanılan malzemeleri ve gerekse görsel şöleni ile yiyenleri mest ediyor. Kuzu etinin lezzetini şehriye ve sebzeli pilavla bir araya getiren Ankara Tava, mutlaka yenmesi gereken lezzetler arasında. Ankara Tava yanında Çubuk Turşusunu istemeyi unutmayın.

Başkentte Güneydoğu Rüzgarını Seveceksiniz
Ankara’da hemen tüm yörelerimizin tatlarına ve lezzetlerine ulaşmanız mümkün. Ancak tercihiniz Güneydoğu yemekleriyse önerebileceğimiz en iyi mekanlardan biri Tavacı Recep Usta, kaburga dolması, kebaplar ve saç kavurmalar harika. Hem yemekleri hem de servisi on numara diyebiliriz. Ankara’da Parkvadi’de.

Emek’teyseniz Mutlaka Menekşe Kebabı Yiyin
Yolunuz Emek tarafına düştü ve acıktınız. Sizlere verebileceğimiz en iyi alternatif Menekşe Kebabı olacak. Kuzu kuyruk yağının tavukla ve mantarla yoğrulduğu ve Adana Kebap gibi şişe takılarak közlendiği bir başka lezzet bir başka tat. Mutlaka deneyin, tekrar yemek isteyeceksiniz.

Yemeklerin Sonunda Meşhur İrmik Helvası
Ankara’da pek çok lezzet durağında sunulan irmik helvası gerek tadı ve gerekse hoş kokusuyla tatlıya olan ihtiyacınızı tek seferde karşılamaya yetiyor. Tadılması gereken lezzetlerden biri de irmik helvası.
 
Antalya’da Ne Yenir?

Antalya’da tatil, sadece kızgın kumlardan serin sulara atlamaktan ibaret değil. Antalya’ya yolunuz düşerse, ya da tatilinizi Antalya’da geçirecekseniz, mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için sıraladık. Tatilin başkentinde tatile yaraşır lezzetleri bulabilmeniz çok kolay. Sandığınızdan daha ekonomik bu lezzetlere bayılacaksınız.

Sadece yaz mevsiminde değil, her mevsiminin ayrı bir güzelliği olan Antalya’da yemeden ayrılmayın diyebileceğimiz pek çok yemek var. Denizin ve doğanın tüm güzelliklerine sahip Antalya, lezzet kültüründe de hem çok farklı hem de gerçek damak tadı sunuyor.

Konyaaltı ve Kemer Limanı Balık İçin Vazgeçilmez
Balığın hemen tüm çeşitlerini bulabileceğiniz en iyi mekanlar, Konyaaltı ve Kemer Limanı’nda bulunuyor. Eşsiz lezzetlerde hem deniz ürünlerini hem de tatlı su balıklarını bulabilirsiniz. Roka ve balık vazgeçilmezinizse sakın kaçırmayın. Akdeniz’in tüm lezzetleri Antalya’da, hem daha taze, hem daha lezzetli ve harika sunumlar var.

Köftenin Şişle Buluştuğu Enfes Tat, Şiş Köfte
Antalya’nın bu yöresel yemeği, şişlere dizilmiş köftelerin biber ve domates eşliğinde kömür ateşinde pişirilmesiyle ortaya çıkıyor. Biraz kebabı andırsa da yiyince, çok farklı bir lezzet olduğunu anlayacaksınız. Antalya’ya özgü piyaz eşliğinde şiş köfte, açlığınızı giderebileceğiniz en iyi yöresel lezzetlerden biri.

Güveçte Kelle
Bildiğiniz alıştığınız kelle çevirmelere göre çok daha farklı bir lezzeti var. Antalya’ya özgü bu yemek, güveçte ağır ağır pişerek kellenin lezzetine lezzet katıyor. Sadece sakadat sevenler için değil, artık bir kez denemek istiyorum diyenler için de çok yeni bir deneyim olabilir. Antalya’da özellikle kebapçılarda bulabilir, deneyebilirsiniz.

Cevizli Tahinli Kabak Tatlısı
Fırında pişirilmiş kabak tatlısının enfes lezzetine cevizi ve tahini ekleyerek sunulan bu tatlıyı, Antalyalı tatlıcılarda ve lokantalarda mutlaka isteyin. Çok beğeneceksiniz.

Serinlemek İçin Dondurma Değil, Yanık Dondurma Yiyin.
Havaların ne kadar sıcak olduğunu anlatmaya gerek yok Antalya’da. Ancak bu sıcaklardan bunaldığınızda sizi gerçekten serinletecek ve aynı zamanda çok farklı bir dondurma deneyimi yaşatacak yegane lezzet Yanık Dodurma’dır. Antalya’nın en meşhurları arasında ilk sıralarda kendine yer bulan yanık dondurma, ağzınızda dip tutmuş sütün farklı lezzetine ve damağınızda tekrarlanmasını isteyeceğiniz bir tat bıraktığını göreceksiniz. Hem lezzet hem serinlik arıyorsanız, Antalya sıcağında size tavsiye edebileceğimiz, hem yöresel hem de çok farklı bir tat
 
Artvin’de Ne Yenir?

Kuzeyin en kuzeyi, yeşilin en yeşili, mavinin en mavisi, Karadeniz’in incisi Artvin için şunu söylemeliyiz. Sadece balık, hamsi değil, çok farklı lezzetleri bulacaksınız.
Karadeniz’in eşsiz doğasına sahip Artvin, yemekleri ve özellikle hamur işleriyle farklı lezzetlere de ev sahipliği yapıyor.

Kuru Fasulyeli Kesme Çorba
Haşlanmış kuru fasulyelerin, yöresel makarnası erişte ile birleşimine sağan ve salça katılarak elde edilen bu lezzetli ve doyurucu çorbayla yemeğe başlangıç yapabilirsiniz. Birkaç kase daha istemeyin çünkü tatmanız gereken daha çok lezzet var.

Hamsinin girmediği lezzet yok, Hamsili Ekmek
Ekmeğin bu çeşidine ilk defa rastlayacaksınız, içinde hamsinin yanı sıra yöresel doğal sebzelerin de eklendiği bu ekmeği çok seveceksiniz. Pırasa, salça ve mevsime özel taze sebzelerin kullanıldığı çok farklı bir ekmek ve tat sunuyor.

Mevsiminde Izgara Hamsi
Kışın en tazesini en lezzetlisini yiyebileceğiniz hamsiyi ızgarada, nar gibi kızarmış olarak sofraya servisini beklerken yöresel salatanın tadına, eşsiz Artvin ve Karadeniz manzarası eşliğinde bakabilir, yemeğin ardından mutlaka en az üç bardak çay keyfi yapabilirsiniz.

Yemekten Sonra Herisa Tatlısı
Bulgur tatlısı da diyebiliriz. Haşlanan bulgur ezilerek soğutulur ve üzerine şerbet ve bol cevizle servis edilir. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız bu lezzetli tatlıyı es geçmeyin.

Hamur Tatlılarının Şahı Lokma
Mayalı hamurun top şeklide, halis zeytin yağıyla kızartılmasıyla elde edilen bu meşhur tatlıyı Artvin’de, bala pekmeze ya da Artvin yoğurduna banarak yemelisiniz.
 
Aydın’da Ne Yenir?

İncir diyarı Aydın’a gitmeden neler yemeniz gerektiğini mutlaka öğrenin. Çünkü bilmeden muhteşem lezzetleri kaçırabilirsiniz. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle Ege’nin incisi Aydın’dayız.

Aydın’ın sadece şehir merkezinin değil, ilçelerinin de bir birinden lezzetli tatlara ve doğal güzelliklere sahip olduğunu söylemeliyiz. Didim’den Nazilli’ye, Çine’den Yeni Pazar’a kadar tüm ilçeler marka lezzetlere sahip.

Asırlık Lezzet, Halep Köftesi
Osmanlı döneminde Aydın’a konuk olmuş ve bir daha ayrılmadan Aydın’la anılır olmuş meşhur Halep Köftesi ile yemeklere başlamalısınız. Döş etinden hazırlanan kıymalar yoğrularak köfte haline getirilir ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş köfteler şişlere takılarak kömür alevinde pişirilir ve Aydın pidelerinin üzerine doğranır. Yöresel lezzetin son durağı kızgın tereyağının kebaba eklenmesiyle sunuma hazır hale gelen Halep Köftesi yanında sunulan Aydın ayranıyla tam anlamıyla bir şaheser. Aydın’ın en eski lokantası olan Hacıoğlu Kebap’ta mutlaka deneyin. Köfteler sadece Aydın merkezde tutulan yemekler değil, özellikle Çine Köftesi ve Teke yarımadasında yapılan köftelerin tadına doyum olmuyor.

Pide Aydın’da Bir Sanat
Aydın Yenipazar, pideleriyle ün yapmış ilçelerinden. Halep pidesi olarak adlandırılan pideler yuvarlak, pidelerde otlu, tahinli, kuşbaşılı ve peynirli çeşitler gerek lezzetleri ve gerekse sunumlarıyla çok özel. Özellikle tahinli pidenin üzerine manda sütü kaymak konuyor. Pide yanında salata beklemeyin fırında soğan tüm salatalara bedel.

Yemeklerden Hemen Sonra Kağıt Kabak Tatlısı
Fırında pişmiş kabak tatlısını ülkemizin hemen her yerinde bulmanız mümkün, ancak Aydın’da bu tatlı, çok ince dilimler halinde, yenilen kebaplardan hemen sonra servis ediliyor. Sıra dışı sunumunun yanında, ince dilimlenmiş yöresel kabaklar çok lezzetli.
 
Balıkesir’de Ne Yenir?

Ege ve Marmara lezzetlerinin buluştuğu nokta olan Balıkesir yemekleri, gezginler için çok sayıda seçenek sunuyor. Zeytinin ve zeytinyağının en kalitelisini bulabileceğiniz Balıkesir’de haliyle yemekler ve tatlılar da enfes tatlara sahip.
Balıkesir köklü tarihi ve birbirinden güzel tatil mekanlarına sahip ilçeleriyle, Marmara bölgesinin eşsiz ve el değmemiş doğasıyla uğrayan herkesi kedine aşık ediyor.

Yöresel Mantısına Buyurun, Balıkesir Mantısı
Balıkesir mantısı, dünya çapındaki marka Kayseri mantısına göre daha büyük ve içinde kıyma bulunmaz. Ancak üzerine tavuk ve haşlanmış nohuda ek olarak yoğurt ve Balıkesir zeytinyağıyla hazırlanan soslar eşlik eder. Harika bir sunumu hak eden Balıkesir Mantısı, harika bir lezzet için tadılması gerekenlerden.

Kalamar Dolması
Marmara sahillerinde balığın en tazesine eşsiz lezzetteki zeytinyağıyla hazırlanan salatalara kim hayır diyebilir? Yörede en sevilen balık yemeklerinden biri de Kalamar Dolmasıdır. Kalamarların içi yöresel kuru üzüm, fıstıklar ve bol baharatla tatlandırılmış pirinçle doldurulur. Pişirilen lezzet harikası, Balıkesir’e özgü sebze salatası ve bol limonlu olarak servis edilir.

Yemekten Sonra Höşmerim Tatlısı ve Susurluk Ayranı
Balıkesir’e özgü lezzetlerden biri de Höşmerim tatlısıdır. Höşmerim, irmik, peynir ve şekerden mamul bir tatlı olması nedeniyle, yörede peynir helvası olarak da geçer. Bol cevizli ya da fıstıklı olarak hazırlanan bu lezzetin yayında mutlaka Susurluk ayranı içmelisiniz.

Bin Bir Faydasıyla Hakiki Zeytinyağı

Sindirim sisteminden cilt bakımına, göz sağlığından dolaşım sistemine kadar faydası sayılarak bitirilemeyen lezzet kaynağı, zeytinyağı, Anadolu’nun en lezzetlisiyle sizlere Balıkesir’de merhaba der. Ülkemizin en saf ve lezzetli zeytinyağlarını Balıkesir’de özellikle, Edremit, Ayvalık ve Burhaniye’de bulabilirsiniz. Balıkesir dönüşünüzde mutlaka almalısınız. Lezzetli ve sağlık dolu yemeklere evinizde sahip olabilmenin en kolay yolu, en hakiki zeytinyağıyla pişirilen yemeklerden geçiyor.
 
Geri
Top