Bilecik’te Ne Yenir?
Bilecik, halkı hamur işlerinde lezzetin ustasıdır. Yöresel yemeklerin ve alışkanlıkların günümüzde de devam ettiği ilimizde, yaşayan halkın bir bölümü damak zevkine o kadar düşkündür ki kendi ekmeğini kendi pişirir.
Pide, hodalak, bükme fırınlarda hala pişirilmeye devam eden ekmek türlerinin başında gelir. Sadece hamur işleriyle değil, farklı ve lezzetli yöresel tarifleri alabileceğiniz pek çok mekanda sunulan güler yüzlü hizmet sizleri bekliyor.
Nohutlu Mantı’yı Tarihi Konaklarda Yemelisiniz
Bilecik nohutlu mantısı, bilinen mantı tarifleri gibi başlasa da suda haşlanmaz, önce fırınlanır sonra tavuk suyu eklenerek tekrar fırına verilir. Kayseri mantısı gibi içinde kıyma yerine aynı büyüklükte, haşlanmış, ezilmiş ve karabiberle karıştırılarak elde edilen harika karışım eklenir. Tereyağı ve kırmızı biberle şölene dönüşen soslarla sunulan mantının tadına bakmadan Bilecik’ten ayrılmayın.
Bıldırcın Kebap Yemek İçin Sıranızı Bekleyin
Bilecik’te özellikle otantik mekanlarda bulabileceğiniz, bıldırcın kebap, bıldırcınların tencerede pişirilmesinin ardından, fırın için hazırlanan patates, domates ve biberlerin eşlik ettiği tepside fırına verilir. Nar gibi kızarmış bıldırcınlar bakır tabaklarda sizlere sunulması için sıranızı beklemeniz gerekiyor.
Büzme Tatlısı
Anadolu’nun pek ço yöresinde karşılaşabileceğiniz büzme tatlısı Bilecik’te maharetli ellerde eşsiz bir lezzete dönüşüyor. İnce ince açılan yufkalara biraz nişasta gezdirildikten sonra bol cevizle oklavaya sarılıyor. Sarılan yufka oklava üzerinde büzülüyor ve tekrar tepsiye dizilerek pişiriliyor. Sıcak şerbetle bir araya gelen büzme tatlısı, hindistan ceviziyle süslenerek servis ediliyor. Yemekten sonra ağzınızı tatlandırmak için çok iyi bir alternatif.
Bilecik, halkı hamur işlerinde lezzetin ustasıdır. Yöresel yemeklerin ve alışkanlıkların günümüzde de devam ettiği ilimizde, yaşayan halkın bir bölümü damak zevkine o kadar düşkündür ki kendi ekmeğini kendi pişirir.
Pide, hodalak, bükme fırınlarda hala pişirilmeye devam eden ekmek türlerinin başında gelir. Sadece hamur işleriyle değil, farklı ve lezzetli yöresel tarifleri alabileceğiniz pek çok mekanda sunulan güler yüzlü hizmet sizleri bekliyor.
Nohutlu Mantı’yı Tarihi Konaklarda Yemelisiniz
Bilecik nohutlu mantısı, bilinen mantı tarifleri gibi başlasa da suda haşlanmaz, önce fırınlanır sonra tavuk suyu eklenerek tekrar fırına verilir. Kayseri mantısı gibi içinde kıyma yerine aynı büyüklükte, haşlanmış, ezilmiş ve karabiberle karıştırılarak elde edilen harika karışım eklenir. Tereyağı ve kırmızı biberle şölene dönüşen soslarla sunulan mantının tadına bakmadan Bilecik’ten ayrılmayın.
Bıldırcın Kebap Yemek İçin Sıranızı Bekleyin
Bilecik’te özellikle otantik mekanlarda bulabileceğiniz, bıldırcın kebap, bıldırcınların tencerede pişirilmesinin ardından, fırın için hazırlanan patates, domates ve biberlerin eşlik ettiği tepside fırına verilir. Nar gibi kızarmış bıldırcınlar bakır tabaklarda sizlere sunulması için sıranızı beklemeniz gerekiyor.
Büzme Tatlısı
Anadolu’nun pek ço yöresinde karşılaşabileceğiniz büzme tatlısı Bilecik’te maharetli ellerde eşsiz bir lezzete dönüşüyor. İnce ince açılan yufkalara biraz nişasta gezdirildikten sonra bol cevizle oklavaya sarılıyor. Sarılan yufka oklava üzerinde büzülüyor ve tekrar tepsiye dizilerek pişiriliyor. Sıcak şerbetle bir araya gelen büzme tatlısı, hindistan ceviziyle süslenerek servis ediliyor. Yemekten sonra ağzınızı tatlandırmak için çok iyi bir alternatif.