• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Yolunuz Düşerse..

Bilecik’te Ne Yenir?

Bilecik, halkı hamur işlerinde lezzetin ustasıdır. Yöresel yemeklerin ve alışkanlıkların günümüzde de devam ettiği ilimizde, yaşayan halkın bir bölümü damak zevkine o kadar düşkündür ki kendi ekmeğini kendi pişirir.
Pide, hodalak, bükme fırınlarda hala pişirilmeye devam eden ekmek türlerinin başında gelir. Sadece hamur işleriyle değil, farklı ve lezzetli yöresel tarifleri alabileceğiniz pek çok mekanda sunulan güler yüzlü hizmet sizleri bekliyor.

Nohutlu Mantı’yı Tarihi Konaklarda Yemelisiniz
Bilecik nohutlu mantısı, bilinen mantı tarifleri gibi başlasa da suda haşlanmaz, önce fırınlanır sonra tavuk suyu eklenerek tekrar fırına verilir. Kayseri mantısı gibi içinde kıyma yerine aynı büyüklükte, haşlanmış, ezilmiş ve karabiberle karıştırılarak elde edilen harika karışım eklenir. Tereyağı ve kırmızı biberle şölene dönüşen soslarla sunulan mantının tadına bakmadan Bilecik’ten ayrılmayın.

Bıldırcın Kebap Yemek İçin Sıranızı Bekleyin
Bilecik’te özellikle otantik mekanlarda bulabileceğiniz, bıldırcın kebap, bıldırcınların tencerede pişirilmesinin ardından, fırın için hazırlanan patates, domates ve biberlerin eşlik ettiği tepside fırına verilir. Nar gibi kızarmış bıldırcınlar bakır tabaklarda sizlere sunulması için sıranızı beklemeniz gerekiyor.

Büzme Tatlısı
Anadolu’nun pek ço yöresinde karşılaşabileceğiniz büzme tatlısı Bilecik’te maharetli ellerde eşsiz bir lezzete dönüşüyor. İnce ince açılan yufkalara biraz nişasta gezdirildikten sonra bol cevizle oklavaya sarılıyor. Sarılan yufka oklava üzerinde büzülüyor ve tekrar tepsiye dizilerek pişiriliyor. Sıcak şerbetle bir araya gelen büzme tatlısı, hindistan ceviziyle süslenerek servis ediliyor. Yemekten sonra ağzınızı tatlandırmak için çok iyi bir alternatif.
 
Bingöl’de Ne Yenir?

Anadolu’nun tarihi şehirlerinden biri olan Bingöl, hem doğası hem de lezzetleriyle Doğu Anadolu’nun önde gelen lezzet mekanlarına ev sahipliği yapar. Bingöl’de dut pekmezinin tadına bakmadan, bagajınıza bir petek bal koymadan dönmeyin.

Hamur ve süt ürünlerinin hakim olduğu lezzetleri bizler sayacağız ancak siz isimlerini aklınızda tutabilecek misiniz, bilmiyoruz. Aynı yemekler, yurdumuzun pek çok yöresinde hemen hemen aynı malzemelerle yapılsa bile, yöresel kültürün kattığı pek çok özelliği ile çok daha zengin bir lezzet çeşitliliği sunuyor. Onlardan birinde Bingöl’deyiz.

Çiğ Köftesi Meşhur
Bingöl’de özellikle şehir merkezinde irili ufaklı pek çok çiğ köfteciye rastlamak mümkün. Yörenin sevilen lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, Bingöl’ün yöresel baharatlarıyla farklı aromalara sahip. Bulduğunuzda düşünmeden yiyebilirsiniz. Çok lezzetli.

Tutamaç Çorbasıyla İçiniz Isınsın
Soğuğu meşhur Doğu Anadolu’muzda lezzetler bile soğukla baş ediyor. Kavurmalı, yoğurtlu ve unlu çorba Tutamaç, üstüne dökülen, yöresel nane ve mis gibi tereyağıyla sunulunca, her şeyi unutturuyor, üşüdüğünüzü bile.

Doğu Anadolu’nun En Lezzetli Keledoş’u Bingöl’de
Doğu Anadolu Bölgesi’nin hemen her yöresinde bilenen ve sevilerek yenen yemeği, Keledoş’un namını bilmeyen yoktur. Ancak Bingöl’de yiyebileceğiniz Keledoş diğerlerinden çok daha lezzetlidir. Kavurmanın eşlik ettiği yemeği nohut, pancar ve bulgurun yanı sıra kurut adı verilen çökelek de katılarak eşsiz lezzete kavuşur.

Zerde Tatlısı
Pirinç tatlısı da diyebileceğimiz Zerde tatlısı, şeker, gül suyu gibi tatlandırıcıların da eklendiği, kuş üzümü ve hindistan cevizi ile süslenir. Farklı bir lezzete sahip olan tatlı, süslendiğinde aşureyi andırır.
 
Bitlis’te Ne Yenir?
Anadolu’nun en eski kentlerinden Bitlis, camileri, müzeleri, türbeleriyle geçmişin hemen her döneminin izlerini taşıyan bir şehir. Bitlis’e yolunuz düşerse mutlaka görmeniz gereken yerler yanında, mutlaka tatmanız gereken yemekleri de sizler için paylaştık.
Anadolu’nun en lezzetli etleri ancak bu kadar güzel pişirilebilir. Yöresel lezzetlerde favori kentimiz Bitlis’teyiz.

Bitlis’te Büryan Kebap Yenir
Ancak Anadolu’nun pek çok yöresinde olduğu gibi, sabah erken kalkmalısınız. Çünkü Bitlis’te Büryan Kebap servise saat sabah 5’te Avşor Çorbasıyla birlikte başlıyor.
Bitlis’te meşe yaprağı ve dağ kekiği ile beslenen bir yaşındaki oğlaklar özenle işlenerek tandırda kendi suyu ve buharıyla pişirildiği çok özel bir lezzet olan Büryan, Bitlis’in en meşhur yemeği. Bir gün öncesinde işlenen oğlaklar, yıkanıp tuzlandıktan sonra dinlendiriliyor. Geceden ateşi yakılan tandırda köz düşünce, tandırın dibine su dolu kazanlar yerleştiriliyor ve kaynaması bekleniyor. Kaynayan kazanlar tandırın hazır olmasının habercisi. Tandırın içine etler kancalarla asılıyor ve tandırın kapağı kapatılıp etrafı çamurla sıvanarak pişmeye bırakılıyor. Enfes lezzetteki büryan maharetli Bitlisli ustalar tarafından özenle kesilerek servis ediliyor. Bu eşsiz lezzeti mevsiminde taze üzümle, diğer zamanlarda yöresel salatalarla tadabilirsiniz.

Avşor Çorbası
Bitlis’e kadar gidilip de Avşor Çorbası içmeden olmaz. Nefis lezzetlerin Anadolu’daki durağı Bitlisli ustaların maharetli ellerinde efsaneleşen tatlardan biri de meşhur Avşor Çorbasıdır. Tandırda pişirilen Bünyan Kebap suyunun oğlak etleriyle birlikte yöresel baharatlar ve salça eşliğinde pişirilmesinden mamuldür. Sabahın erken saatlerinde tadına doyum olmayan Avşor Çorbası içmeden Bitlis’i gezmeye başlamayın.
 
Bolu’da Ne Yenir?

Ülkemizin ve dünyanın en büyük aşçılarını şeflerini yetiştiren Mengen, bu kadar farklı lezzetleri sanata dönüştüren bir fabrika gibi. Ülkemizin en seçkin mekanlarında hizmet veren lezzet ustalarının hazırladıkları tatlar saymakla bitmiyor.
İstanbul ve Ankara’nın yolu Bolu’dan, Bolu lezzetlerinden geçiyor. O nedenle daha Bolu’ya gelmeden yol üstünde enfes lezzetler Bolu Dağı’nda sizlere çok iyi bir ziyafetin kapılarını açıyor.

Bolu Dağı Et Lokantası İsmail’in Yeri
Bilmeyeni pek az, Bolu deyince ilk akla gelen lezzet durağıdır. Bolu Tüneli yapılmadan önce hemen herkesin uğradığı, yapıldıktan sonra ise lezzetleri uğruna yolunuzu uzattığınıza değecek bir duraktan bahsediyoruz. Sabah yolunuz düşerse, baldan kaymağa, Bolu’ya özgü çok özel ve doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz. Eğer öğlen düşmüşseniz Bolu Dağı’na pirzolayı kilo kilo tüketmenin şaşkınlığıyla yedikçe yersiniz. Ülkemizin en meşhur yerlerinden biri olan mekan, yerli yabancı pek çok müşterisine hizmet vermeye devam ediyor.

Bolu Mantısı Lezzetiyle Bağımlılık Yapıyor
Bolulu ustaların elinden eşsiz lezzete kavuşan mantı, kıymanın en tazesini, üzerine dökülen sarımsaklı yoğurdu ve özel salça baharat sosuyla birleştiriyor. Bolu’da mantı yemeden gerçek mantı deneyimi yaşadım saymayın.

Gözleme Bolu’da Bir Başka Güzel
Bolu en lezzetli gözlemelerin pişirildiği ilimizdir diyebiliriz. Özellikle Kubbealtı’nda gözleme yemeden Bolu’nun hamur lezzetlerinin farkına varmanız oldukça zor. Yanında sunulan köpük köpük ayranın eşliğinde gözlemeye doyacaksınız. Yöresel kahvaltı da sizin için iyi bir alternatif olabilir.

Tatlılardan Höşmerim
Yazın Abant Gölüne, kışın Kartalkaya’ya yapacağınız gezilerde içinizi ısıtacak Bolu’nun meşhur tatlısı Höşmerim yemeden olmaz. Kaymakla sütün bir araya getirildiği, unlu tatlıyı üzerine dökülen yöresel tereyağıyla şenlendiren Bolu aşçıları, bu çok farklı lezzete sahip tatlıyı, üzerine şeker dökerek servis ediyor. Yemeden dönmeyin.
 
Burdur’da Ne Yenir?
Yolunuz Burdur’a düştüyse ya askersiniz ya da asker ziyaretinde. Ne amaçla olursa olsun Burdur’da olmak aynı zamanda çok özel lezzetler tatmanızı sağlayacaktır.
Anadolu’nun bu küçük ili, gerek kültürel değerleri ve gerekse yemek kültürüyle diğer illerden kendini ayırır. Burdur’da yenmesi gereken pek çok eşsiz lezzet var. Ancak yemeden ayrılmamanız gerekenleri yazmadan geçemedik.

Burdur’a Özel Lezzet, Burdur Şiş
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin şiş kebaplarını andırsa da, daha küçük ve yöresel etlerin lezzetiyle çok farklı bir şiş ziyafetine hazır olun. Bir buçuk söyleyin, sonra yeniden bir buçuk daha isteyeceksiniz. Çünkü o derece lezzetli. Şişlere takılan köftelik kıyma gün öncesinden özel olarak hazırlanır, içerisine sadece tuz ve az miktarda kuzu kuyruk yağı ilave edilir. Dinlenen etler, çöp şişlere takılarak kömür alevinde pişirilir. Burdur’a özel pidelerin arasında ikram edilen Burdur Şiş, yanında sunulan mevsim salatası ve yayık ayranıyla çok doyurucu bir lezzet alternatifi.

Testi Kebabı Burdur’da Başka Güzel
Özellikle kuzu kaburgasının yağlı kısmı kuşbaşı doğranarak testinin içine atılır. Mevsime göre eklenen yöresel sebzeler, patates, biber, domates, patlıcan küçük küçük doğranarak kuşbaşı etlerle buluşur. Ateşe oturtulan testinin ağzı bağlanır. Pişince kırılan testiden çıkan lezzet parmaklarınızı yedirir.
Ceviz Ezmesi Yenir ve Hediye Olarak Alınır
Ceviz ve irmikle yapılan bu tatlının hem hazırlanışı hem de sunumu harika. İrmikle dövülmüş ceviz hazırlanan şerbetle karıştırılır, tepsiye yayılır ve baklava dilimi şeklinde kesilerek servis edilir.
 
Bursa’da Ne Yenir?

İki ihtişamlı imparatorluğun kültürünü hemen her yerinde hissedersiniz Bursa’nın. Gerek tarihi gerek doğal güzellikleri ve gerekse enfes tatlarıyla herkesi kendine bağlayan Bursa, yeşilin bin bir tonuna sahip çok özel bir kent.
Bursa’ya yolunuz düşerse, hemen şunu yapmalısınız diyemiyoruz. Çünkü görülmesi gereken o kadar çok mekan ve tadılması gereken o kadar çok lezzet var ki. Her köşesinde sizlere yeni ve farklı atmosferler sunan Bursa’dayız.

Bursa’nın Dünya Lezzet Kültürüne Armağanı, İskender Kebap
En lezzetlisini Bursa’da yiyeceğiniz İskender Kebap, ince ince kesilmiş yaprak dönerin, pide üzerine yerleştirilmesi, üstüne yoğurt ve Bursa’ya özel yöresel tereyağı gezdirilmesiyle hazırlanır. Mis gibi kokusu ve eşsiz lezzetiyle İskender Kebap, gerçek mekanında gerçek ustaların maharetli ellerinde adeta bir sanata dönüşüyor.

Türkiye’nin En Meşhur Köftesi İnegöl’de
Ülkemizin en meşhur köftesi olan İnegöl Köfte, Bursa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Hem incedir hem de sakız gibi yumuşak bir lezzet sunar. İster Bursa merkezde isterseniz İnegöl ilçesinde gerçek lezzetine varabileceğiniz köfteyi mutlaka listenize eklemelisiniz.
Kestanenin Sadece Şekeri Yapılmıyor, Buyurun Kestane Dolmasına
Hem lezzetli hem besleyici hem de sağlık dolu bu zeytin yağlı dolmayı hazırlamak için, lahana yapraklarının içine kestane, kuş üzümü, fıstık ve kavrulmuş pirinç konur. Pek çok yörenin meşhur yemeği sarma gibi sarılarak pişirilir. Tüm zeytin yağlılar gibi soğuk olarak servis edilir.

Kestanenin Başkentinde Kestane Şekeri
Ulu Cami’ye uğrayıp dua etmeden, kestanenin merkezinde bu eşsiz kestane şekerinin tadına bakmadan, eşe dosta birkaç kutu almadan Bursa’dan dönmek olmaz. Kestanenin şekerlenmesiyle hazırlanan bu güzel tat, meşhur Bursa kestanelerinin damağınızda bıraktığı lezzeti uzun süre unutmanız zor. O nedenle kendiniz için de bir kutu yaptırın. Bursa merkezde çok sayıda kaliteli kestane şekeri satan dükkan var.

Tatlıların Şahı, Kemalpaşa Tatlısı
Bursa’nın bir başka marka lezzeti de Kemalpaşa Tatlısı’dır. Küçük küçük hazırlanan pişirilmiş hamurların şerbetle buluşup, üzerine konan yöresel kaymakla lezzetine lezzet katan bu meşhur tatlıyı en doğal ve öz haliyle Kemalpaşa İlçesi’nde tatmanız mümkün. Artık hemen her yerde yapılan ve sevilerek tüketilen Kemalpaşa Tatlısı’nı gerçek lezzet mekanında gerçek tadıyla yemenizi tavsiye ediyoruz.

Tatlıları Kadar Hamur İşleri De Meşhur, En Meşhuru Cevizli Lokum
Bursa, enfes lezzetlerin önemli duraklarından birini temsil ediyor. Hem yemekleri, hem tatlıları kadar hamur işleriyle de ün yapmış. Cevizli Lokum bu tatlardan en bilineni. Bol zeytinyağı ve bol cevizin içine konulan mayalı hamur, üzeri susamla şenlendirilerek, fırında pişirilir. Bu lezzetli hamur işini yemeden Bursa’dan sakın dönmeyin.
 
Çanakkale’de Ne Yenir?

Bir tarih kapatıp, destansı bir tarih açan kahramanların ebedi mekanına, merhametin yıkılmayan, yıkılmayacak son kalesine Çanakkale’ye yolunuz düşerse, şehitlerimizin ebediyete uzanan destanlarını dinleyerek yapacağınız ziyaretinizin sizlere çok farklı duygular yaşatacağına emin olabilirsiniz. Ne satırlar yeter onları anlatmaya ne de bu internet sayfaları...
Tüm dünya tarihine, adını altın harflerle yazdıran kutlu mücadelenin kahramanlarına ev sahipliği yapan Çanakkale, aynı zamanda çok farklı yemekler ve sunduğu tatlarla da ülkemizin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Her yurttaşımızın mutlaka ziyaret etmesi gereken mekanlarından belki de ilki Çanakkale’dir.

Deniz Ürünlerinde Marka Lezzetler Bulabilirsiniz
Denizin tüm mahsullerinin sergilendiği balık lokantalarında hem taze hem de lezzetli balıkları denemelisiniz. Ancak yaz aylarında sardalye balığını öneririz. Yörenin en bol balığıdır. Her mevsim bulabilirsiniz. Soslu olarak hazırlanan sardalyelere, limon ve soğan eşlik eder. Tadı harika sardalyeyi es geçmeyin.

Türkiye’nin En Meşhuru, Ezine Peyniri
En meşhur peynirimiz olan Ezine Peyniri, yöresel olarak hazırlanan koyun ve keçi sütlerinden imal ediliyor. Ezine ana yolu boyunca uzanan peynir dükkanlarında, gerçek kalitede ve eşsiz lezzetteki peynirlere ulaşabilirisiniz. Bu peynirden mutlaka tatmanızı öneriyoruz.

Helvanın Peynirlisi Olur mu Demeyin, Peynir Helvası Yiyin
Çanakkale çarşısında pek çok dükkanda satın alabileceğiniz peynir helvası, diğer helvalara pek benzemez. Bu hafif ve hoş bir tada sahip tatlıyı beğenmeyen yoktur. Çanakkale’nin yöresel tatlılarından en bilineni Peynir Helvası’dır.

Yolunuz Bozcaada’ya Düşerse Çavuş Üzümünü Unutmayın
Bozcaada’da yetiştirilen lezzetli sofralık üzümü Çavuş Üzümü, iri taneli ve yumuşaktır. Hasadı Ağustos, Eylül ayları arasında yapılan Çavuş Üzümünü tatmak için, bu tarihlerde Çanakkale’ye yolunuz düştüğünde sakın unutmayın. Hem tadına hem de lezzetine doyum olmayan meşhur üzüm çeşitlerinden biridir.
 
Çankırı’da Ne Yenir?

Yılın altı ayı karla kaplı dağları, geniş ormanları, kamp alanlarıyla doğa sporlarına ve doğayla baş başa kalmak isteyenlere ev sahipliği yapan Çankırı, Orta Anadolu’nun en sakin şehirlerinden biridir.
Geleneklerin ve göreneklerin hâlâ devam ettiği bu güzide ilimizde, hem kültürel değerleri hem de yemekleriyle Cumhuriyet şehri olmanın verdiği tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Tuzda Kuzu Yaprak Sarma
Çankırı denince akla ilk gelen Ilgaz Dağı ve kayak tesisleridir. Ilgaz’a yolunuz düşerse, doğa sporlarını yapıp yine tesislerde bulabileceğiniz en leziz yemeklerden biri olan Tuzda Kuzu Yaprak Sarma’yı deneyebilirsiniz.
Çankırı denince meşhurlar sıraya giriyor. Tuzu meşhur, kuzusu meşhur ve elbette bu lezzetleri ortaya çıkaran ustalar da meşhur. Çok özel bir lezzete sahip tuzda kuzu yaprak sarma özel hazırlanmış güveçlerde pişiriliyor. Kuzu budu orta kemiği kalacak şekilde açılır ve yanında ete lezzet katan kuyruk yağı açılarak eklenir. Limon suyu ile meşhur Çankırı tuzu hamur haline gelene kadar karıştırılarak, Çankırı’daki güvecin ismi olan Caba’nın dibine serilir. Serilen tuz hamurunun üzerine Çankırı asma yaprağı serilir. Kuzu budu güvece yerleştirilerek tekrar tüm üzeri kaplanacak şekilde tuzla örtülerek fırına veriliyor. Tereyağında közlenen mantar ve yöresel sebzelerle servis edilen bu lezzeti mutlaka tatmalısınız. Yok böyle bir lezzet.

Közde Döner Çankırı’da Yenir
Kuzu etinden ve kuyruk yağının buluştuğu yaprak yaprak açılmış etler, döner şişinde, tamamen kömür alevinde enfes bir lezzete kavuşuyor. Közlenmiş sebzeler ve pideler eşliğinde sunulan Çankırı Közde Döner, acıktığınızda ilk isteyeceğiniz tatlardan biri olsun.

Düğünlerin Olmazsa Olmazı Keşkek Çankırı’da Bir Başka Güzel
Anadolu’nun en eski düğün yemeklerinden biri olan Keşkek, Çankırı’ya özel yorumuyla yöresel tatlar arasında denenmesi gereken ilk yemeklerden. Çankırı’da yöresel yemek yapan lokantalarda bulabileceğiniz Keşkek, mis gibi kokusuyla aklınızı başınızdan alıyor.
 
Çorum’da Ne Yenir?

Anadolu’da her yörede sizleri ilk olarak daha şehre girmeden yörenin lezzetleri karşılar. Çorum’a gelmeden sizleri ilk karşılayansa meşhur leblebileridir. Daha yeni kavrulmuş mis gibi kokan leblebinin aklınıza gelebilecek ve gelemeyecek envai çeşidinin tadına bakabilirsiniz. Tarihi başlatan yazıtların bulunduğu kent, aynı zamanda zamanın en büyük tanığıdır.
Anadolu’nun bilinen en eski uygarlıklarından Hititlere başkentlik yapmış Alacahöyük, Boğazköy gibi tarihi mekanlarda müzeleri mutlaka gezmelisiniz. 450 yıl başkentlik yapmış 3500 yıllık bir medeniyettin izlerini bulacağınız Çorum, yemek kültürüyle de sizleri fazlasıyla memnun edecek.

Leblebi Enfes, Çorum’dan Alır Herkes
Çorum’un meşhur lezzeti leblebinin hemen tüm çeşitlerini, taptaze olarak bulabileceğiniz yegane kentimizdir. Baharatlısından, tatlısına, çikolatalısından soslusuna kadar aklınıza gelebilecek tüm çeşitlerin mutlaka tadına bakın. Çorum’dan ayrılmadan satın alabileceğiniz en güzel hediyelerin de başında gelen leblebi, hem doğal hem de lezzetli.

Pilavın En Lezzetli Hali, İskilip Dolması
Çorum İskilip’e yolunuz düşerse, tarihi ve çok özel bir lezzet olan İskilip Dolması’nı mutlaka tatmalısınız. Lezzetinin en büyük delili zahmeti olan İskilip Dolması, büyük kazanlarda ca adı verilen özel torbalarda ve kazanların kapaklarının hamurla kapatılması sonucu, bilinen en eski düdüklü tencere mantığıyla pişirilir. Kazanların dibinde pişen lezzetli etlerin buharıyla üstteki ca içindeki pilav pişer ve etle birlikte servis edilir. Hem kokusu hem de lezzetiyle böyle bir pilav yememişsinizdir. Mutlaka deneyin.

Canınız Tatlı Mı Çekti, Yöresel Tatlısı Hasıda’yı Deneyin
Çorum pekmezi, buğday nişastası ve yöresel tereyağıyla yapılan Hasıda, Çorum’un en eski tatlılarından biridir. Pekmez nişastayla karışır, tavada kızdırılan sıvıyağın içine hazırlanan karışım yavaşça dökülerek karıştırılır. Top top olan tatlıların üzerine kızgın tereyağı dökülerek karıştırılır ve soğuk olarak servis yapılır.
 
Denizli’de Ne Yenir?

Denizli deyince akla ilk gelenler Pamukkale Travertenleri, Ağlayan Kaya Şelalesi ve antik kentler. Ancak, Denizli’ye gidip yemeklerini tadınca meşhurları için fikriniz değişebilir. Hem Ege hem de İç Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinin harmanlandığı Denizli’ye yolunuz düşerse mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için listeledik.

Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, köklü tarihi, doğal güzellikleriyle Denizli gerçekten yurdumuzun doğa harikası bir müzesi konumunda. Yıl boyunca yerli yabancı pek çok turisti ağırlayan Denizli’nin yemekleri de en az doğası kadar etkileyici ve lezzetli.

Denizli’de Denizli Kebabı Yenir
Odun fırınında köz düşünce fırına verilen kuzu, fırını kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Kuzu’nun özel odun fırınında lokum kıvamında pişirilmesiyle oluşan harika lezzetin adı Denizli Kebap, pide eşliğinde ve közlenmiş yöresel sebzelerle servis ediliyor. Etin kokusuna ve damağınızda bırakacağı tada doyamayacaksınız.

Sulu Yemek Sevenlere Denizli Güveci
Etin salça ve yöresel sebzelerle birlikte güveçte uzun uzun pişirilmesiyle elde edilen güveç, Doğal sebzelerin tadının etle buluştuğu enfes bir lezzet sunuyor. Yahniye benzer bir yemek ancak en belirgin özelliği özel güveçte fırında pişirilmesi. Mutlaka deneyin.

Yemeklerin Yanında En İyi Salata, Pancar Kavurması
Denizli’ye özgü lezzetlerden biri de Pancar Kavurması’dır. Yemeklerin yanında bol yoğurtlu olarak servis edilen pancar kavurması, kavrulmuş soğana haşlanmış kırmızı pancarların ilave edilmesiyle oluşur. Tuz karabiber ve limon ilave edilerek hazırlanan pancar kavurması, soğuk olarak servis edilir. Yemeklerin yanında iyi bir salatadır.
 
Geri
Top