Bayan Avatar Arşivi..!!

• Konuyu açan Konuyu açan ZeyNoO
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Hiç bir kadın çocuk muamelesi görmek istemez. Söylediği şeyler çocukca da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister. Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz; ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz..

1z1w778.webp

Tanrı’nın nurani “görünüşünün” sureti olan kadın, bir mecaz değil de, bu görünüşün ta kendisi, bizzat sahibi olarak algılandığında, duyulan aşk “hakiki” kaynağıyla irtibatını yitirecek, düşüşe geçecektir.

Zarı zarı ağlayarak, hasretinden yanıp kül olduğu Leyla’sı Mecnun’un karşısına dikilip, “işte buradayım gel al beni” dediğinde, Mecnun, hiç duraksamadan “hayır der, beni seni değil seninle olanı istiyorum, sen bir kadehsin, sana doldurup doldurup içtiğimi istiyorum”, der. Leyla’da, tüm kalbiyle takdir ederek “ben de zaten senin aşkının hakiki olup olmadığını sınamak istemiştim” der.

Erkek, kadında kadından “fazla” bir şeyi sever. Kadının yaşanılmasıyla kadın azalarak kadın olmaya “indirgenir.” Daha doğrusu kadın azalmamıştır, aşk duyulan “fazla şey” in kadın olmadığı anlaşılmıştır. Kadını yaşamak kadını bitirmez, kadınla duyulan “fazla şey”in onda duyulmasını bitirir.

Zevceye duyulan aşk, zevce aşkı değil, zevcedeki Atman aşkıdır.”
Aşık olunan kadın, duyulan aşkın hiçbir zaman tam karşılığı değildir. En tutkulu aşk duyulan en güzel kadın dahi bir mecazdır.

Aşkın menzili kadından ötedir. Hiçbir aşk kadına varılarak durdurulamaz, kadında kalarak canlı tutulmaz.
Aşkın menzili kadını geçer, ama kadından geçer.
Kadın vazgeçilmez bir “aşk mira” sıdır.
Menzile varmak, doğru yolda gitmek gerektirir.

Aşkı, yolunu yordamını, hiçbir şeyde olmadığı kadar kadınla tanır bilir erkek.
Kadın, aşkta erkeği yetiştirir olgunlaştırır, ona aşkın özünü, yani gitmeyi öğretir.
Aslında terk edilen kadın yoktur, mezun eden kadın vardır.

1fgbHny.webp

Geri