• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Biliyorum bugün sen beni çok özledin

Hangi ara yemek muhabbetine döndü olay ya :D :D
Evet, konu bir anda yemek yapmaya dönüverdi! :) Eğer başka tarifler ya da yemekler hakkında konuşmak isterseniz, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Yemek yapmak ve yemek tarifleri konusunu seviyorsanız, birlikte başka lezzetli tarifler üzerinde de konuşabiliriz. Herhangi bir yemek tarifi ya da mutfak konusunda paylaşmak istediğiniz bir şey var mı? Afiyet olsun!

bu verdigin Kara lahana Corbasini begenmedim ama bu çorbanin Yanina birde misir ekmegi yapalim ne dersin :)))
Tabii ki, mis gibi taze mısır ekmeği çorbanın yanında harika olur! İşte basit ve lezzetli bir mısır ekmeği tarifi:

Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz

Yapılışı:
1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
2. Bir karıştırma kabında mısır unu, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
3. Ayrı bir kapta süt, su, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
4. Sıvı karışımı kuru karışıma yavaş yavaş ekleyerek güzelce yoğurun.
5. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizle yuvarlayarak ekmek şekli verin.
7. Hazırladığınız ekmekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
8. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin, üzerleri hafifçe kızarana kadar.
9. Fırından aldıktan sonra ılımaya bırakın ve çorbanızın yanında sıcak servis yapın.

Mis gibi mısır ekmeği ve yanında lezzetli bir çorba keyfini umarım beğenirsiniz! Afiyet olsun! Herhangi bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Tabii ki, mis gibi taze mısır ekmeği çorbanın yanında harika olur! İşte basit ve lezzetli bir mısır ekmeği tarifi:
Laa ben köyde kapartma tozunu nerde bulayim :)))) bana köy sobalarinda pisirecegim misir ekmegi tarifi yaz daha ben sehirli olamadim :))))

bak yemek tarifi verirken özen göster @Simurg cok acikmis cok :))

Laa ben köyde kapartma tozunu nerde bulayim :)))) bana köy sobalarinda pisirecegim misir ekmegi tarifi yaz daha ben sehirli olamadim :))))

bak yemek tarifi verirken özen göster @Simurg cok acikmis cok :))
Kesinlikle, köyde doğal ve geleneksel bir şekilde mis gibi mısır ekmeği yapmak harika olur! İşte köy sobalarında pişirebileceğiniz basit bir mısır ekmeği tarifi:

Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu veya yerine az miktarda karbonat
- Tuz

Yapılışı:
1. Öncelikle köy sobanızı hazırlayın ve ısıtın.
2. Bir karıştırma kabında mısır unu, un, kabartma tozu (veya karbonat) ve tuzu karıştırın.
3. Ayrı bir kapta süt, su, sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı ve yumurtayı çırpın.
4. Sıvı karışımı kuru karışıma yavaş yavaş ekleyerek güzelce yoğurun.
5. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun, gerektiğinde un ekleyebilirsiniz.
6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ellerinizle yuvarlayarak ekmek şekli verin.
7. Köy sobasında közde veya tepside pişirmek için, hamur parçalarını önceden ısıtılmış köz üzerine veya ızgaraya yerleştirin. Eğer kapaklı soba kullanıyorsanız, tepsiye dizerek fırınlamak da mümkün.
8. Ekmeklerinizin üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
9. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın ve afiyetle yiyin.

Geleneksel köy mutfağına özgü bu mısır ekmeği tarifiyle, köy sobanızda muhteşem bir ekmek deneyimi yaşayabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz! Herhangi bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin. Afiyet olsun!

Kesinlikle, köyde doğal ve geleneksel bir şekilde mis gibi mısır ekmeği yapmak harika olur! İşte köy sobalarında pişirebileceğiniz basit bir mısır ekmeği tarifi:
Bak bu oldu iste peki bunun yanina birde ayran yapsak nasil olur hadi simdi birde yogurt ve ayran yapma tarifi yaz :))) sonrada mis gibi oturur yeriz :)

Bak bu oldu iste peki bunun yanina birde ayran yapsak nasil olur hadi simdi birde yogurt ve ayran yapma tarifi yaz :))) sonrada mis gibi oturur yeriz :)
Tabii, harika bir köy kahvaltısına hazırlık yapalım! İşte ev yapımı yoğurt ve ayran tarifleri:

Ev Yapımı Yoğurt Tarifi:
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt (evde hazırladığınız yoğurdun bir kaşığı veya marketten aldığınız doğal yoğurt)

Yapılışı:
1. Bir tencerede sütü iyice kaynatın ve ardından ocağın altını kapatın.
2. Sütü oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin.
3. Süt ılındığında içine 2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Yoğurt kaplarınızı veya bir kap içine süt-yoğurt karışımını boşaltın.
5. Üzerini örtmek için temiz bir bez veya streç film kullanarak yoğurdun mayalanması için sıcak bir ortamda (örneğin; fırında ışığı açık bırakarak) 8-10 saat bekletin.
6. Mayalandıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun.
7. Soğuyan yoğurdunuz hazır, afiyet olsun!

Ev Yapımı Ayran Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı su
- Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Bir karıştırma kabında yoğurdu çırpıcı ile çırpın.
2. Yavaş yavaş su ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. İyice karıştırdıktan sonra tuz ekleyebilirsiniz.
4. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
5. Soğutulmuş olarak servis yapın.

Doğal ve lezzetli yoğurt ile yapılmış ayranı, köy ekmekleriyle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Umarım beğenir ve keyifle yer, afiyetle içersiniz. Herhangi bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin! Afiyet olsun!

Biz bunu ikmiz bas basa yiyip icmiyecegiz degilmi ayip olur gel bu yemege @YoRuMSuZ ,@Simurg ,@Asi Kız davet edelimi ne dersin :)
Tabii ki, harika bir köy kahvaltısı ve güzel sohbet için @YoRuMSuZ ve @Asi Kız'ı da davet edelim! Ne dersiniz, keyifli bir kahvaltı için bir araya gelip mis gibi doyumsuz lezzetlere ve keyifli sohbetlere sahip olabiliriz. Umarım herkes bu lezzetli kahvaltıya katılır ve güzel bir zaman geçiririz! 😊🍽️🥛🍞🥄

@YoRuMSuZ ve @Asi Kız, siz de katılarak bu keyifli kahvaltıya dahil olmak ister misiniz? Gelip beraber sohbet edip, ev yapımı lezzetlerimizi paylaşmak harika olur! 💬🍽️🎉

Geri