• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Haftanın Konusu

Yaşam herkese öyle bir yol çizmiştir ki; zamanla insanların yönleri , hayattaki renkleri ve görüşleri değişir. Ama gönüllerindeki ses hep aynı melodiyi özler. Bir araya gelince notalar coşkulu şarkıya dönüşür.Gözlerdeki ışık aynı anda yanar söner birbirlerine baktıklarında.Yılların dostluğu güneş, ay ve yıldızlar gibi.Kelimelere ihtiyaç duyulmaz, konuşmadan da duyar dost.

Dost dediğin hesapsız, çıkarsız ne yöne gittiğini bilmeden sana doğru akan sakin ırmaktır aslında. Bir avuç kumdan parmaklarının arasında kalandır dost.Gitmesek de görmesek de o köy benim köyümdür misali; yıllarda geçse de aradan tekrar karşılaştığında bıraktığın yerde sana eşlik etmek için bekleyen yoldaştır dost. Sevgili dostumun da dediği gibi yeri geldiğinde “hadi” dediğinde “nereye” diye sormayandır dost.

Öyle dostluklar vardır ki, fırsatlar geçse de eline yaşadığın yeri terk edemezsin aradığını yakalamışken dünyaları bağışlasalar vazgeçmezsin.Mutluluktur hepimizin aradığı. Azıcık aşım, huzurlu başım dersin dost yönünden zenginsen eğer.Kimi dost, sonbaharda esen ılık bir meltem gibidir sevgisiyle içini ısıtır ,kimi yağmurlu kış gününde doğan bir güneş gibi başındaki kara bulutları aralar gününü aydınlatır, kimi baharda uçan kelebektir .Oradan oraya zıplar durur, uyuzluğunu alır seni de neşelendirir canlandırır . Kimi sıcak bir yaz gününde serin, berrak bir su gibidir o pozitifliğiyle umut dağıtır yüreğini ferahlatır.

Ne şanslıyım dört mevsim dostlarım var.İyi ki varsınız, iyi ki yanımdasınız…
:)

Dostlukları hiçbir fırtına bozamaz... Ama arkadaşlığı bozar:)
Herkes dost olamaz, dost sandıklarımız ise arkadaşlarımızdır..
İnsanın bir sürü arkadaşı olabilir, yolda görünce selam verir alırsın ama mesafe hep o şekildedir
Dost öyle değildir seni senden daha çok tanıyandır dost:) seni anlayan dinleyen, eleştiren.. iyiliğini isteyendir..
Arkadaş kıskanır ama Dost asla kıskanmaz senin başarıların onu senden daha mutlu eder..

sevgili düş:)eğer bi dostunuzdan darbe yediyseniz üzülmeyin çünkü zaten dostunuz değilmiş:)ve onlar için üzülmeye bile değmez

Darbe yemek için birileriyle sizin dediğiniz kadar samimi olmak gerek. Ama samimiyetin bir sınırı vardır şu zamanda. Ve ben o mesafeyi korumayı sevenlerdenim.
Pollyanna olmak yerine biraz gerçekçi olmayı tercih ediyorum.

Dost azdır ve özdür. Bu özü yakalamak zordur. Evet günümüzde çıkar ilişkisi kişiler arası ilişkilerde almış başını gidiyor.Bu ilişkileri zaten dost olarak nitelendiremeyiz. Ama şöyle çıkarsız,beklentisiz sadece karşılıklı bir birine değer veren birbirinin acısını mutlulugunu yaşayan kişilerin olmadığını düşünmüyorum. Ziraa şükür olsunki dostlarım var. Ben seslenmeden beni duyan ve tabiki benimde seslenmesini değil yüreğini hissettiğim dostlarım var.

Geri