Temel Cümleler:
- Hallo! Mein Name ist Emma. Ich bin sieben Jahre alt. (Merhaba! Benim adım Emma. Ben yedi yaşındayım.)
- Ich gehe in die zweite Klasse und lerne Deutsch. (İkinci sınıfa gidiyorum ve Almanca öğreniyorum.)
- Meine Lieblingsfarbe ist blau. Was ist deine Lieblingsfarbe? (Benim en sevdiğim renk mavi. Senin en sevdiğin renk ne?)
- Ich habe einen Hund. Er heißt Max und ist braun. (Bir köpeğim var. Onun adı Max ve o kahverengi.)
- Heute ist Montag. Wir haben Mathe und Kunst in der Schule. (Bugün Pazartesi. Okulda matematik ve resim dersimiz var.)
Okul ve Arkadaşlarla İlgili Cümleler:
- Mein bester Freund heißt Tom. Wir spielen zusammen in der Pause. (En iyi arkadaşımın adı Tom. Teneffüste birlikte oynuyoruz.)
- Die Lehrerin ist nett. Sie erklärt alles langsam. (Öğretmen kibar. O her şeyi yavaşça anlatıyor.)
- Ich mag Deutsch, aber Mathe ist schwierig. (Almancayı seviyorum ama matematik zor.)
- Wir malen Bilder und singen Lieder im Unterricht. (Derste resim yapıyoruz ve şarkı söylüyoruz.)
- Mein Rucksack ist rot. Da sind mein Buch und mein Federmäppchen. (Sırt çantam kırmızı. İçinde kitabım ve kalem kutum var.)
Aile ve Ev Hayatı:
- Ich wohne mit meinen Eltern und meinem Bruder in einem Haus. (Ailem ve erkek kardeşimle bir evde yaşıyorum.)
- Meine Mutter kocht leckeres Essen. Ich helfe ihr manchmal. (Annem lezzetli yemekler yapar. Bazen ona yardım ederim.)
- Am Wochenende sehen wir einen Film oder gehen in den Park. (Hafta sonları film izliyoruz veya parka gidiyoruz.)
- Mein Vater liest mir eine Gute-Nacht-Geschichte vor. (Babam bana bir uyku masalı okuyor.)
- Ich räume mein Zimmer auf und spiele mit meinen Spielzeugen. (Odamı topluyorum ve oyuncaklarımla oynuyorum.)
Hava ve Mevsimler:
- Heute scheint die Sonne. Es ist warm und schön. (Bugün güneşli. Hava sıcak ve güzel.)
- Im Winter trage ich einen dicken Mantel und Handschuhe. (Kışın kalın bir mont ve eldiven giyerim.)
- Im Sommer gehen wir schwimmen und essen Eis. (Yazın yüzmeye gideriz ve dondurma yeriz.)
- Der Herbst ist bunt. Die Blätter sind orange und gelb. (Sonbahar renkli. Yapraklar turuncu ve sarı.)
- Regen ist nass, aber die Blumen brauchen Wasser. (Yağmur ıslaktır ama çiçekler suya ihtiyaç duyar.)
Uzun Bir Diyalog Örneği:
Emma: Hallo Lisa! Wie geht’s? (Merhaba Lisa! Nasılsın?)Lisa: Gut, danke! Und dir? (İyiyim, teşekkürler! Ya sen?)
Emma: Mir geht es auch gut. Heute haben wir Musik. Magst du Musik? (Ben de iyiyim. Bugün müzik dersimiz var. Müziği seviyor musun?)
Lisa: Ja, ich singe gern. Mein Lieblingslied ist „Alle meine Entchen“. (Evet, şarkı söylemeyi severim. En sevdiğim şarkı "Alle meine Entchen".)
Emma: Das ist ein schönes Lied! Wir können es zusammen singen! (Bu güzel bir şarkı! Onu birlikte söyleyebiliriz!)
Bu cümleler, ikinci sınıf seviyesindeki çocukların günlük hayatta kullanabileceği basit ve öğretici ifadeler içeriyor.

Viel Spaß beim Deutschlernen! (Almanca öğrenirken iyi eğlenceler!)