Kütüphane programı Sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan Alone
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Durum
Konu mesaj gönderimine kapalı.
Bahsettiğiniz ayarları biliyorum. Benim kasdettiğim, programa kayıtlı tüm kitapları tek bir listede görebilmekti. Yani üyelerde olanlar ve kitaplıktaki kitaların hepsini aynı listede görüp çıktı alabilmekti. Burdaki amacım ise, kitaplıkta bulunan kiapların zaman zaman tam listesinin alınma ihtiyacından kaynalanmaktadır. Oysa üyelerde bulunan kitapları bu listenin içinde göremiyoruz. Yine de zaman ayırdığınız ve sorularımı cevaplandırdığınız için teşakkür ederim. çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Evet tüm listeyi alabiliyorsunuz hatırladığım kadarı ile.

programı hazırladıktan sonra birkaç program daha hazırladığım için detayları unuttum ancak sanırım tüm listeyi alabilecek bir yazdırma seçeneği vardı.

Malesef böyle bir yazdırma seçeneği yok. Çok inceledim belki ben bulamamışımdır. Eğer böyle bir seçenk varda ben bulamadıysam ve siz de hatırlarda buraya yazarsanız inanın çok yaralı olacak benim için.

Program şu an kurulu değil formattan dolayı. Eğer yoksa konuya programda olan bir eksiklik olarak bakıyorum. Db yi değiştirmeden bu seçeneği eklerim uygun bir zamanda.

Umarım eklersiniz. O zaman bir kütüphane programı olarak kusursuz olacağını söyleyebilirim. Şu şekliyle bile piyasada bulununan onlarca ve ücretli yazılımlardan çok daha pratik ve işlevsel. Okulumda tüm sınıflarda sizin programınız sınıf kitaplıkları için kullanılıyor. Ayrıca okul kütüphanesine de kuruldu. Okulumuz ve şahsım adına, size teşekkürü borç biliyorum. Faydalı çalışmalarınızın devamını dilerim.

merhaba admin.bahsettiğin yeri buldum.dediğin yere 1 yazınca hangi üyenin hangi kitapları okuduğunu görebiliyorum.gerçekten şimdi harika oldu.teşekkür ederim.ayrıca diğer arkadaşın yorumuna katılıyorum.yaptığın program ücretli programlardan daha kullnışlı ve güzel.

arkadaşım ben de okulumda kullanıyorum ama sorunu kuralına göre hallettim. kitapları önce alanlarına ayır yani roman, hikaye, şiir vs. kitaspları gibi. romandan 999 kitap kaydı, hikayeden 999 kitap kaydı vs. şeklinde yap. o zaman kitap sayıları 10 binlerce de olsa alan değiştirerek kaydedebiliyorum.

sayın alone,
üye kayıtlarını birden başlayarak kaç kişi kullanacaksa arada boşluk bırakmadan önceden kaydetmeniz gerekiyor. diyelim ki okulda 700 öğrenci var. siz birden başlayıp 700 e kadar numarayı önceden verin. isim olanları isimleriyle ismi olmayanları ise sadece numarasıyla kaydedin o zaman problem ortadan kalkıyor. kolay gelsin

Durum
Konu mesaj gönderimine kapalı.
Geri