Geleceğin Şişe Tasarımı
Enteresan olarak mistik bir tarafımız olduğunu biliyorsunuz. Gelece dair tahminler yapabiliyoruz site editörleri olarak. Şimdi buna dayanarak, size gelecekte şişe tasarımlarının nasıl olacağı konusunda birkaç bilgi vermek isteriz.
Şaka bir yana, yani gerçekten mistik, ve geleceği görme yeteneğimiz olmadığından bahsediyorum. Geçenlerde bir kadının elinde bu şişe tasarımını görüp, ne kadar ilginç? Diye kendi kendime sormuştum. İnternette ufak bir araştırmadan sonra aynı şişeyi bende buldum.
Bu şişe üzerine yapışık kaşık ile beraber geliyor ve bu kaşığı sıvı yiyecekleri yemek için kullanabiliyoruz. Diet yapanlar için ideal bu şişe tasarımı, ileriki yıllarda plastik kullanımının daha pahalı, ve toprakta eriyip kaybolma süresinin uzun olduğu, ve dünyaya da zarar verdiğini göz önüne katarsak, çok kullanılacağa benziyor.
Kadehlerinin ve Bardaklarının Kırılmasında Usananlara
Tasarımcı gibi ben de, eminim payıma düşen sayıda şarap kadehi kırmışımdır ve şarabı da aslında hiç sevmeme rağmen. Genelde bardağın içine viski ve kola koyarım daha sonra bu bardağı, bahar temizliğine kadar bulamam. Kısa raflara sahip ya da sakar eğilimleri olan şarap severlerin (ya da sarhoşların) yardımına deneyimsiz tasarımcı Sherwood Forlee koşuyor.
Tasarımcı Sherwood Forlee: "Daha az yer kaplaması için saplarından çıkarılabilen bardaklar ve bardakların daha sağlam olmaları için metal bir sap kullanıyoruz. Lastik bir conta, içeceğiniz şeye göre bardakları saplarıyla güvenli ve rahat bir şekilde birleştiriyor. Bu bardak sapları farklı renklerde ve kaplamalarda sunuluyor." şeklinde anlatıyor tasarımını.
Sade ve güzel. Ben, kırmızı/mavi/sarı/yeşil renklerindeki çelik bardak saplarını tercih ederdim. Ekstra ağır metal, ekstradan mükemmellik katacaktır.
Forlee'nin websayfasına da göz atmayı unutmayın: kendisi matematik eğitimini tamamlamak üzere olan fakat "kulağa daha hoş geldiği için ve kimsenin partilerde bir inekle takılmayacağını bildiği için kendisini bir tasarımcı olarak lanse ediyor."