Mutfak İle İlgili Her Şey İçin Püf Noktaları



Soğanlı Bir Salata Yapacağım,Ama!
Ellerim Kötü Kokuyor Gözlerim Yanıyor.
Ne Yapabilirim Diyen Hanımlar!

Salatalara doğramak üzere ayırdığınız beyaz doğanı kabuğunu soyup ikiye ayırarak buzluğa atın. Yarım saat kadar bekletin. Henüz çözülmemişken doğramaya başlayın. Mükemmel bir şekilde parladığını ve kesinlikle rahatsız edici bir kokunun yayılmadığını göreceksiniz.

 


Pilavımı Bir Türlü Tutturamıyorum
Pilavım Lapa Oldu
Diye Üzülen Hanımlar
Cerezforum.com Sizlerle !

İşin ilk sırrı pirinçleri nasıl yıkadığınızda saklıdır. Suyu tamamen berraklaşıncaya kadar pirinçleri ılık suyla yıkayın. Yıkadıktan sonra da hemen ateşe almayın, 20 dakika bekleyin.

Daha sonra pirincinize su eklerken birkaç damla limon da koyun. Ya da bir dilim limon ekleyin. Pilavınızı servis ederken pirinçlerin kendi kendine ayrıldığını göreceksiniz.

 


Patatesleriniz Haşlanırken Dağılıyor ve Rengi Değişiyor Mu ?
Bakın Ne Yapmanız Gerekiyor!

Patatesleri haşlarken suya bir yemek kaşığı sirke koyarsanız, hem patateslerinizi dağılmaktan kurtarırsınız, hem de haşlandıktan sonra bile sarı renklerini muhafaza ederler.


 


Çöpleriniz Kötü Mü Kokuyor,
Evinize Gelen Misafirleriniz Bile Rahatsız Olup Gidiyorlar Mı ?
Dışarıdaki Çöpünüzün Yanından Bile Geçmek İstemiyorlar Mı ?
İşe Size En İyi Çözüm!

Çöp kutunuzun içine karbonat ya da kabartma tozu dökün.
Artık o kötü kokuların olmadığını göreceksiniz...


 


Bisküvileriniz Yiyemeden Bayatladı Mı ?

Bayatlayan bisküvileri küçük bir fırın tepsisine yerleştirin ve sadece birkaç dakika sıcak fırında bekletin. Neminden kurtulan bisküviler hem taptaze olacak, hem de eski lezzetine kavuşacak.

 


Pasta Yapacağım Ancak Pandispanyamı Nasıl Keseceğimi Bilmiyorum
Diyen Hanımlar...

Fırından çıkardığınız pandispanya henüz sıcakken birkaç kat dikiş ipini kekin tam ortasından etrafına dolayın. Düğüm atmadan sağ ucu sol elinize, sol ucu sağ elinize aldıktan sonra makas hareketiyle tek seferde kesin.

Makas hareketinde zorlanacağınızı düşünüyorsanız ipi aynı şekilde yerleştirerek sadece tek seferde kendinize doğru çekerek de kesebilirsiniz.


 


Nemlenen Kahveye Ne Yapmalı?

Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz yapmanız gereken çok basit!
Kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun.
Kahve kavonozunuzda nemden eser kalmadığını göreceksiniz.


 


Püf Noktası:

Hazırladığımız karamel sosu, ağzı sıkı kapanan bir kavanozda buzdolabında birkaç hafta saklayabilirsiniz. Her türlü tatlı, pankek, krep, kek gibi yiyeceklerle çok güzel yakışır.

 


Çıtır Baklavanın Sırrı Nedir?

Sıcacık, çıtır çıtır bir ev baklavasının yerini ne tutabilir ki?

Bayramda ağzınızı bu geleneksel lezzetle tatlandırın, sevdiklerinizin dilinden düşmeyecek leziz bir baklava hazırlayın.

Bazıları yumuşak sevse de ağızda dağılan bir baklavanın yerini hiçbir tatlı dolduramaz.
Peki bu benzersiz hamurun sırrı nedir?

Baklava hamuruna yarım limon suyu, şerbetine de çeyrek limon eklerseniz baklavanızın çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz. Fırsatınız varsa baklavanızı odun ateşinde pişirin. En lezzetli haline o zaman kavuşacaktır.

 


Sosisleriniz Kızarınca Çatlıyor Mu ?

Elinize bir iğne alın ve sosise 10 tane ayrı ayrı yerlerinden delikler açın. Şimdi yağa atarak istediğiniz gibi sosisler elde edebilirsiniz.

 
Geri
Top