Sarımsak ve soğan kokusu yiyenler için kabus olmaktan çıkıyor. Journal of Food Science'ın yayınladığı rapora göre süt, sarımsak ve soğanda bulunan bileşenlere etki ediyor ve ağız kokusunu %95 azaltıyor.
Journal of Food Science'ın Gıda Bilimi ve Teknolojisi Proffesörü Sherly Barringer, kokuyu yok etmek açısından en iyi sonuçlara ulaşılması için tam yağlı süt içmeyi öneriyor.
Kekim Kabarmıyor Ne Yapabilirim
Kekin İyi Kabarması İçin
Kabarık kekin sırrı
Malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Yumurtanın, sütün, yoğurdun, yağın mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir. Kekinizi yapmadan bir saat önce malzemeleri buzdolabından çıkarın.
Kabarmayı sağlayan bir diğer etken, yumurtanın çırpılmasıyla ortaya çıkan hava kabarcıklarıdır. Bunlar ne kadar çok olursa kekiniz o kadar kabarır. Yumurtaları önce ayrı, sonra şekerle uzun uzun çırparak bunu sağlayabilirsiniz.
Unu eklerken hava kabarcıklarını yok etmemeye özen gösterin. Un, yağ, kabartma tozu gibi malzemeleri eklerken mikserle uzun süre çırpmayın. En iyi yöntem, tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırmaktır. Bu size zahmetli geliyorsa, malzemeleri mikserle kısa süre karıştırın.
Unu eklerken önceden eleyin. Havalanan un daha iyi kabaracaktır.
Kekinizi mutlaka sıcak fırına koyun. Kek hazırlığına başlarken fırınınızı yakmanız yeterli olacaktır.
Kek pişerken fırının kapağını sakın açmayın. Açık kapaktan giren soğuk hava kabaran kekin çökmesine yol açar.
Hadi bakalım bir kez daha deneyin!
Makarnam Çok Tatsız Oluyor Ne Yapabilirim
Nefis Bir Makarna İçin
İlk yapmanız gereken derin ve geniş bir tencere seçmek. 100 gram makarna için ideal olan 1 litre su kaynatmaktır. Suyun bol olması, makarnaların suyun içinde rahat hareket etmesini, dolayısıyla yapışmamasını sağlar.
Kaynayan suya damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın ve makarnaları tencereye boşaltın.
Makarnaları tencereyle baş başa bırakırsanız doğru lezzeti yakalamanız zordur. Başında durup ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırmanız gerekir. Ancak çok sık ve fazla karıştırmamaya dikkat edin.
İdeal pişme süresi 8-10 dakikadır ancak bu sürenin kullandığınız makarnanın şekline ve kalitesine göre değişeceğini unutmayın.