• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Oyunuz Hangi Partiye?

Oyunuz Hangi Partiye?

• Ak Parti

Oy: 6 22.2%
  • CHP

Oy: 3 11.1%
  • MHP

Oy: 15 55.6%
  • HDP

Oy: 1 3.7%
  • Diğer

Oy: 2 7.4%

• Toplam katılan
    27
  • Anket kapatıldı: .
yılllar öncesini hatırlayalım, Mustafa Kemal Atatürk ve diğer milli mücadeleciler çok partili hayata geçiş girişimleri yaptığında halk buna hazır değildi; o esaret dolu yüzyılların ardından demokrasiyi birden bire benimseyememişti Türk milleti.
çünkü bizim milletimiz hep 'yönetilmeye' alıştırılmıştı. özgürlüğe ve çağdaşlığa ayak uydurması zor olsa da sonunda başarıya ulaşabildi-ki o zamandan beri mecliste ve halkın içinde, tamamen farklı görüşleri savunan bireyler bir araya gelebiliyor; her ne kadar günümüzde bunu pek göremesek de.

yani demek istiyorum ki milletimiz demokratik sistemi zaten çok zor benimseyebilmişken, farklı farklı ideolojilerin aynı anda var olabilmesi bu kadar güç olmuşken, zaman almışken, siyaset denen şeye ''kötü'' ve ''pis'' bir şey olarak bakmak ve elini eteğini çekip oy kullanmamak kendini kapatmaktır.

elimizde demokrasi diye bir kavram varken, oy kullanıp ülkemizi idare edebilmesi en muhtemel kişileri seçebilme hakkımız varken bu hak kullanılmalı diye düşünüyorum.

siyaset aslında sanıldığı gibi ''öcü''' değildir. aynı düşüncede olduğun siyasi kuruluşta yer almak, veya görüşlerini savunmak-medeni bir biçimde- açıkça dile getirebilmek ayıp değildir, özgürlüktür.

_nehir_ çoook alakası vardır.. :)
Ne yazarsam boş ne söylersem boş... işçilerin, emekçilerin, çiftçilerin sömürüldüğü bir sistemde ( ) siyaset yapmak dürüstlerin işi değildir.. beni temsil eden hiç bir parti yok gibi...

B. Said Nursi Hzleri

_nehir_ çoook alakası vardır.. :)
Ne yazarsam boş ne söylersem boş... işçilerin, emekçilerin, çiftçilerin sömürüldüğü bir sistemde ( ) siyaset yapmak dürüstlerin işi değildir.. beni temsil eden hiç bir parti yok gibi...

B. Said Nursi Hzleri
Kapitalist olmayan partiler de var?

_nehir_
acaba hangi partidir..
Şöyle bir konu vardı forumda, fikir vermesi açısından belki göz atmak istersiniz..

https://cerezforum.com.tr/konu/turkiyedeki-siyasi-partiler-ve-ideolojileri.138857/

Ben ne demek istediğinizi anlıyorum gerçekten, ki kapitalizme bakışımı her fırsatta yazarım. Bir gün başıma bir iş gelecek hatta ama hayırlısı :)
İşçiye, emeğe, en önemlisi insana verdiğiniz değer mesajlarınızdan belli oluyor zaten. Benim demek istediğim, gerçeklere gözümüzü kapayınca onlar yok olmuyorlar.
Bizi öyle ya da böyle etkileyen her şeyi etkileyebilecek potansiyelimiz olduğuna inanıyorum ben.

Son düzenleme:
Böyle giderse ülkeyi kararsızlar yönetecek. :) Birebir fikirlerle örtüşen bir parti sadece hayalden ibaret olur, ama asgari müşterekte buluşmak gerek. Kararsızlık en kötüsü bu dönemde.

Özellikle 17 Haziran 2015 seçimleri kararsız kalınabilecek bir seçim değildir.Eğer iktidar parti yine seçimlerden çıkarsa bu başkanlık sisteminin önünü açacak .Bir çok ülke bu rejimi denemiş başarısız olmuştur .Hele bizim gibi demokratik olgunluğa sahip olmayan bir ülke için sonuçlarını düşünemiyorum bile .

Geri