Mutfakta en çok kullanılan malzemelerden biri patatestir. Patatesin kızarmasından yemeğine kadar ne yapılsa güzel olur. İşte tadına doyamayacağınız patatesle yapılan kroket tarifi
Malzemeler:
Yapılışı:
Haşlanan patatesleri iyice ezelim. Elimizi ıslatarak patatesleri yoğuralım. Diğer malzemeleri içine ekleyelim. Patates hamurunun içine damak zevkinize göre baharatlar atabilirsiniz.
Daha sonra hamurdan parçalar kopararak ya yuvarlak ya da rolu olarak şekil verelim. Oluşan kroketleri önce una sonra yumurtaya daha sonra da galeta unun batırarak kızgın yağın içine atalım.
Kızaran kroketleri servis tabağına alalım mayonez ve ketçap ile servis edelim.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
- 5 adet orta boy patates (haşlanmış)
- 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 kase un
- 1 kase galeta unu
- Sıvı yağı
Yapılışı:
Haşlanan patatesleri iyice ezelim. Elimizi ıslatarak patatesleri yoğuralım. Diğer malzemeleri içine ekleyelim. Patates hamurunun içine damak zevkinize göre baharatlar atabilirsiniz.
Daha sonra hamurdan parçalar kopararak ya yuvarlak ya da rolu olarak şekil verelim. Oluşan kroketleri önce una sonra yumurtaya daha sonra da galeta unun batırarak kızgın yağın içine atalım.
Kızaran kroketleri servis tabağına alalım mayonez ve ketçap ile servis edelim.
Afiyet olsun...