Prenses Patates ve Gizemli Krallık
Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, patateslerin kral olduğu bir ülke varmış. Bu ülkenin adı Patatyamış. Patatyada her şey patates şeklindeymiş: evler, arabalar, hatta insanlar bile! Ülkenin kralı, Kral Patat I, herkesi yönetirmiş ama aslında en çok uyumayı severmiş. Kralın bir de kızı varmış, Prenses Patates. Prenses Patates, diğer patateslerden biraz farklıymış çünkü o, patates olmak istemiyormuş! O, bir kız çocuğu olmak istiyormuş.
Bir gün, Prenses Patates, ülkenin en büyük sırrını öğrenmiş: Patatyada yaşayan herkes, aslında bir büyücünün laneti yüzünden patatese dönüşmüş! Bu büyüyü bozmanın tek yolu, ülkenin en yüksek dağına tırmanıp, orada yaşayan Bilge Soğan'ı bulmakmış. Bilge Soğan, büyüyü bozacak sihirli bir soğan suyu yapabilirmiş.
Prenses Patates, hemen yola koyulmuş. Yanına en yakın arkadaşı, Komik Havuç'u da almış. Havuç, patates değilmiş ama o da bir sebzeymiş ve sürekli şakalar yapıp Prenses Patates'i güldürürmüş.
Yolda, birçok engelle karşılaşmışlar. Önce, dev bir salatalık onları durdurmuş. "Durun! Geçemezsiniz!" demiş dev salatalık. Ama Prenses Patates, hemen bir fikir bulmuş. "Salatalık beyefendi, sizce bir salatalık neden dev olur ki? Belki de siz aslında küçücük bir salatalıksınız ve biz deviz!" demiş. Dev salatalık bu söze çok şaşırmış ve kafası karışmış. O düşünürken, Prenses Patates ve Komik Havuç kaçıvermişler.
Sonra, bir de kocaman bir lahana labirentine girmişler. Labirentin içinde kaybolmuşlar ve çıkamaz olmuşlar. Komik Havuç, "Biliyor musun, labirentler beni çok acıktırıyor. Keşke bu labirent peynirden yapılmış olsaydı!" demiş. Prenses Patates gülmekten yere yatmış ve tam o sırada, labirentin çıkışını görmüş. Gülmek, onları kurtarmış!
Nihayet, Bilge Soğan'ın yaşadığı dağa varmışlar. Bilge Soğan, çok yaşlı ve biraz da huysuzmuş. "Büyüyü bozmak için ne istiyorsunuz?" diye sormuş. Prenses Patates, "Lütfen, büyüyü bozun. Ben patates olmak istemiyorum, bir kız çocuğu olmak istiyorum!" demiş.
Bilge Soğan, biraz düşünmüş ve sonra, "Peki, ama önce bir bilmece çözmen gerekiyor," demiş. "Patates, havuç ve soğan bir restorana gider. Hesabı kim öder?"
Prenses Patates ve Komik Havuç, birbirlerine bakmışlar. Sonra Komik Havuç, "Tabii ki soğan öder, çünkü o en yaşlı ve en bilge!" demiş. Bilge Soğan gülmüş ve "Doğru cevap!" demiş. Sonra sihirli soğan suyunu hazırlamış ve Prenses Patates'e içirmiş.
Prenses Patates, bir anda kendini bir kız çocuğu olarak bulmuş! Komik Havuç da bir çocuk olmuş ve birlikte gülerek dans etmeye başlamışlar. Bilge Soğan, "Artık büyü bozuldu, herkes eski haline dönebilir!" demiş.
Prenses Patates ve Komik Havuç, ülkelerine dönmüşler ve herkesi eski hallerine döndürmüşler. Kral Patat I bile artık bir insan olmuş ve uyumak yerine dans etmeye başlamış!
Ve onlar, mutlu mesut yaşamışlar. Tabii, Komik Havuç hala şakalar yapıyormuş ama Prenses Patates artık ona gülmekten yorulmuyormuş.