Ramazan Duası Arapça Metin -Ramazan Duası Fazileti -Ramazan Duası Türkçe Meali

1. Dua​

“Allahummec’ al siyami fihi siyam’ es ve giyami fihi giyam’ el gaimin ve nebbihni an nevmet’ il- ğafilin ve heb li curmi fihi ya ilah’ el- alemin ve’ fu anni ya afiyen an’ il- mucrimin.”
Türkçesi

“Allah’ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bugün de bağışla; ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey suçları affeden Rabbim! Amin.”

Dua:​

"Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa’fü annî."

Anlamı:​

"Allah'ım! Şüphesiz sen affedicisin, kerem sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affet."

Ramazan Duası (Arapça Metin)

Aşağıda genel olarak Ramazan'da okunabilecek bir dua örneği verilmiştir:

Arapça Okunuşu:
"Allâhümme bârik lenâ fî Ramazân, ve bârik lenâ fî Kur’ân, ve bârik lenâ fî’s-sıyâm, ve bârik lenâ fî’l-ıbâdât, ve bârik lenâ fî’l-leyâli ve’n-nehâr. Allâhümme’ğfir lenâ zünûbenâ, ve tekabbel minnâ sâliha’l-a’mâl, vec’alnâ min îbâdike’s-sâlihîn. Âmîn."

Ramazan Duasının Fazileti

Ramazan ayında yapılan duaların kabul olma ihtimali daha yüksektir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Ramazan ayında oruçlunun duası reddedilmez." (İbn Mâce)
Ayrıca Kadir Gecesi'nde yapılan duaların bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmiştir. (Kadir Suresi, 97:3)

Ramazan Duasının Türkçe Meali

"Allah’ım! Ramazan’ı bize mübarek kıl, Kur’an’ı bize bereketli kıl, orucu bize mübarek kıl, ibadetlerimizi bereketli kıl, gecelerimizi ve gündüzlerimizi bereketli kıl. Allah’ım! Günahlarımızı bağışla, salih amellerimizi kabul eyle ve bizi salih kullarından eyle. Âmin."

Ramazan Ayına Özel Diğer Dualar

1. İftar Duası:
    "Allâhümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü."
    Anlamı: "Allah’ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim ve senin rızkınla orucumu açtım."
  2. Sahur Duası:
    "Niyet ettim Allah rızası için yarınki Ramazan orucunu tutmaya."
  3. Kadir Gecesi Duası:
    "Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbü’l-afve fa’fü annî."
    Anlamı: "Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet."
Ramazan boyunca bol bol istiğfar, tövbe ve Kur'an okumak, hayır dualar etmek en faziletli amellerdendir.

Dua ederken samimiyetle ve içtenlikle Allah'a yönelmek esastır. Duaların Arapça asıllarını okumak müstehap olsa da, anlamını bilerek Türkçe dua etmek de caizdir.

Hayırlı Ramazanlar dilerim! 🌙✨

Mesajınızı yazın...
Geri