Yeşil Soğan çocuk Masalı

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Dev Soğan ile Küçük Bahçıvan​

Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, minik bir bahçesi olan sevimli bir bahçıvan yaşarmış. Bu bahçıvanın en büyük hayali, dev gibi bir yeşil soğan yetiştirmekmiş. Bir gün tohumları ekerken, içlerinden birini özenle toprağa yerleştirmiş ve:

"Büyü küçük soğan, büyü de görelim seni!" diye fısıldamış.

Ertesi sabah uyandığında, gözlerine inanamamış! Tohum filizlenmiş, boyu bir karış olmuş! Üç gün sonra kapının önündeki çam ağacını geçmiş! Beşinci gün, bacayı görmüş, selam vermiş! Köylüler şaşkınlıkla bakakalmış:

"Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Bu soğan değil, bir dev!"
Dev Soğanın Gizemi

Bir gece, bahçıvan uyurken, yeşil soğanın içinden minik bir ışık süzülmüş. Işığın ardından, tıpkı bir peri gibi kanatları olan küçük bir soğan ruhu çıkmış!

"Ben, Sihirli Bahçe’nin koruyucusuyum," demiş. "Beni büyüttüğün için sana bir dilek hakkı vereceğim."

Bahçıvan düşünmüş taşınmış ve:
"İnsanlar artık birbirine küsmesin, herkes bahçesinde mutlu olsun!" diye dilek dilemiş.
Mutluluğun Tohumları

Ertesi sabah, köyde tuhaf bir şeyler olmaya başlamış:

Kavga eden komşular, soğanın kokusunu duyunca barışmış!

Aç kalan kargalar, soğanın yapraklarından yiyince şarkı söylemiş!

Çocuklar, soğanın gölgesinde oyunlar oynamış!

Zamanla dev soğan, köyün simgesi olmuş. Ülkenin dört bir yanından insanlar, bu mucizevi soğanı görmeye gelmiş.
Son Söz

Ve bahçıvan, her akşam soğanın yanına oturup ona masallar anlatırmış. Soğan da usulca sallanıp "Hışır hışır" diye cevap verirmiş.

Ders mi?
"Küçük bir tohum, büyük mutluluklar yeşertir… Yeter ki ona sevgiyle bak!" 🌱💚

(P.S. Dev soğan öyle ünlü olmuş ki, bir gün bir fare çıkagelip "Ben bunu yemeliyim!" demiş. Ama soğan o kadar büyükmüş ki, fare kendini bir lokmada kaybetmiş! 😄🐭)
Bahçeye Ektim Yeşil Soğan
Uzun uzun büyüdü,
Görenler şaştı kaldı:
"Bu ne lan, bir soğan mı,
Yoksa uzaylı mı?"

Koparırsam ağlar mı,
Koparmasam kaçar mı?
Kokusu burnuma geldi,
Gözlerim yaşardı!

Bahçıvan dedi: "Bırak,
Büyüsün dünya kadar!
Belki bir gün soğan değil,
Ağaç olur, dal verir!"

Şimdi bekliyorum sabırla,
Yeşil soğanım uzadıkça...
Belki bir gün gölgesinde,
Mangal yaparız, kim bilir? 😄🌱
Bu soğan öyle büyüdü ki, komşular "Bayrak dikmiş!" diye selam duruyor! 😂🚩)

Mesajınızı yazın...
Geri