Bugün pazar, yine yağmur yağıyor ve ben bu anın tadını çıkarıyorum

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bugün pazar ve yine yağmur yağıyor. Pencereden dışarı baktığımda, gökyüzü gri bir örtüyle kaplanmış gibi görünüyor. Yağmur damlaları camdan aşağıya doğru süzülüyor, bazen hızlı, bazen yavaş, sanki bir melodi çalıyormuş gibi. Bu tür günlerde içimde bir hüzünle karışık bir huzur duygusu beliriyor. Belki de yağmurun sesi, ruhumu dinlendiren bir ninni gibi geliyor.

Pazar günleri her zaman biraz farklı geçer. Haftanın yorgunluğunu atmak, kendine zaman ayırmak için bir fırsat sunar. Bugün de öyle. Evde kalmak, sıcak bir çay eşliğinde kitap okumak ya da belki biraz müzik dinlemek, içimi ısıtan aktiviteler. Dışarıda yağmur yağarken, içeride sıcak ve güvende hissetmek, bana hayatın küçük mutluluklarını hatırlatıyor.

Yağmurun getirdiği bir başka duygu da düşüncelere dalma isteği. Sanki her damla, zihnimde yeni bir soru, yeni bir fikir uyandırıyor. Geçmişi düşünüyorum, geleceği hayal ediyorum. Bazen bu düşünceler derinleşiyor, bazen de yağmur gibi hafifçe akıp gidiyor. Belki de yağmur, bize düşünmek için bir fırsat sunuyor; hayatın koşuşturmacasından bir an olsun uzaklaşıp kendimizle baş başa kalmamızı sağlıyor.

Bugün belki de dışarı çıkmak yerine, iç dünyama yolculuk yapacağım. Belki bir şiir yazacağım, belki de sadece oturup yağmuru izleyeceğim. Her damlanın yere düşüşü, bana hayatın geçiciliğini hatırlatıyor. Ama aynı zamanda, her yağmurun ardından güneşin doğacağını da biliyorum. Bu döngü, bana umut veriyor.

Yağmur devam ediyor ve ben hala pencerenin önündeyim. Belki biraz daha burada kalıp, yağmurun sesini dinleyeceğim. Çünkü bazen hiçbir şey yapmamak, en güzel şey olabiliyor. Bugün pazar, yine yağmur yağıyor ve ben bu anın tadını çıkarıyorum.

Bugün pazar, yine yağmur yağıyor ve ben bu anın tadını çıkarıyorum. Yağmurun sesi, evin içinde yankılanıyor, adeta her köşeye dokunuyor. Sanki doğa, bize bir şeyler fısıldıyor; belki de dinlenmemizi, yavaşlamamızı, kendimizi hatırlamamızı söylüyor. Bu tür günler, hayatın hızına yetişmeye çalışırken unuttuğumuz küçük detayları bize yeniden hatırlatıyor. Pencereden dışarı baktığımda, sokaklar ıslak ve sessiz. İnsanlar ya evlerinde kalmayı tercih etmiş ya da şemsiyelerinin altında, yağmura rağmen bir yerlere yetişmeye çalışıyor. Ama ben bugün kendime zaman ayırmayı seçtim. Belki de yağmur, bana bunu yapma cesaretini verdi.

Şimdi, sıcak bir battaniyenin altında, elime aldığım kitabın sayfalarını çevirirken, her bir kelimenin bana verdiği huzuru hissediyorum. Kitabın kokusu, sayfaların dokusu, her şey bu anı daha da özel kılıyor. Belki de bugün, uzun zamandır ertelediğim bir kitabı bitirmek için en uygun gün. Ya da belki de sadece birkaç sayfa okuyup, tekrar yağmuru izlemeye dalacağım. Çünkü bazen hiçbir şey yapmamak, en güzel şey olabiliyor.

Yağmur, bana geçmişi de hatırlatıyor. Çocukluğumda, böyle yağmurlu günlerde annemle birlikte pencerenin önüne oturur, yağmurun sesini dinlerdik. Bazen de yağmur durduğunda, hemen dışarı çıkar, su birikintilerine basardık. O zamanlar her şey daha basit, daha masumdu. Belki de bugün, o günlerin huzurunu yeniden yakalamaya çalışıyorum. Yağmur, bana geçmişin güzel anılarını getiriyor ve bu anılar, içimi bir sıcaklıkla dolduruyor.

Aynı zamanda, yağmurun getirdiği bir tazelenme hissi var. Sanki doğa, kendini yeniliyor ve bize de aynısını yapmamız için ilham veriyor. Belki de bugün, kendimi gözden geçirmek, hayatımda nelerin iyi gittiğini, nelerin değişmesi gerektiğini düşünmek için iyi bir fırsat. Yağmurun ritmi, düşüncelerimi de bir düzene sokuyor gibi. Sanki her damla, zihnimdeki karmaşayı temizliyor, bana netlik veriyor.

Bugün pazar, yine yağmur yağıyor ve ben bu anın tadını çıkarıyorum. Belki biraz müzik açacağım, belki de sadece sessizliği dinleyeceğim. Çünkü bazen sessizlik, en güzel müziktir. Yağmurun sesi, ruhumu besliyor, içimi dinlendiriyor. Bugün, kendime zaman ayırdığım, düşündüğüm, belki de biraz hayal kurduğum bir gün olacak. Ve belki de bu yağmurlu pazar, haftaya başlamadan önce ihtiyacım olan enerjiyi bana verecek.

Yağmur devam ediyor ve ben hala buradayım. Belki biraz daha kitap okuyacağım, belki de bir fincan sıcak çay alıp, pencerenin önüne geçeceğim. Çünkü böyle günler, hayatın koşuşturmacası içinde bize verilen küçük molalardır. Ve bu molalar, bizi yeniden hayata bağlar. Bugün pazar, yine yağmur yağıyor ve ben bu anın tadını çıkarıyorum.

Mesajınızı yazın...
Geri