görünmezadam...

"Benim hayatımı yargılamadan önce,
Benim ayakkabılarımı giy
ve
Benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü, acıyı ve neşeyi tat.
Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk
ve
Aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. görünmezadam...

Uyanacaksın. Yorgun , argın. Etrafına bakacaksın farklı bi ev. Tanıdık gelecek gözüne ilk anda afallayacaksın. Sonra kafanı çevireceksin dolapta asılı duran gelinlik. Yüzüne bi gülümseme gelecek yatagın diğer tarafına bakıp beni göreceksin. Hayallerimiz gerçek olmuş olacak o an. Sen benim olmuşsun ve yanımda uyanıyorsun. İzleyeceksin biraz. Sonra saçımla oynayacaksın. Vücuduma dokunacaksın. Sonra uyandıracaksın beniii. Bakacaksın öyle uzun uzuun. Ne oldugunu anlamıcam ve sarılacaksın bana. Gögsüme koyacaksın başını kapatacaksın gözünü.

Bak bu gelecekten birgün. Yani diyecegim kaderden kaçılmaz. Seni seviyorum küçük hanım. görünmezadam...

Sabahın 9'unda sokağa çıkıp taso oynayıp öğlen anne ekmek arasi yap diye biyerini yırtan çocuklardınız , mahalle maçlarından sonra terlerinizle yapıs yapıs omuz omuza kaldırımda kola cips yiğen çocuklardınız , kavga olduğunda topluca gidip çocukları talan edip güle oynaya mahalleye dönen çocuklardınız , akşam babanız işten dönünce sokakta kap kara elinizle boynuna atlayıp dondurma parası için zırlayan çocuklardınız , mahalle duvarlarını çatapatla kirleten çocuklardınız, kızların bi köşede sek sek oynadığı erkeklerin mahalle maçında birleştiği çocuklardınız, bisiklet yarısında tekerin arasına şise yerleştirip mahalledeki yaşlıların kafasını şişiren çocuklardınız , ne ara bugünleri unutup yalana sığınan iki yüzlü burnu dik havalı cool çocuklar oldunuz ne ara yediğiniz o 50 kuruşluk dondurmaları sattınız ne ara öğrendiniz kavgadan kaçmayı ne ara kızlara cinsellikle yanaşan çocuklar oldunuz ne ara babanıza sarılmayı annenizi öpmeyi unutup rest çeken adamlar oldunuz ? görünmezadam... !!!

Geri