Deli Kızın Hikayesi

Bugünlerde acayip bir başımı alıp gidesim var. Ama öyle bilindik bir yer ve bilindik insanlar değil de ne bileyim hani cehennemin dibine kadar yolun var derler ya tam da öyle çok acayip bir yer istiyorum. Çocukken çoşkun aral'ın maceraperest diye bir programı vardı. Bu amca böyle çok acayip ülkelere gider gezerdi ve çok hoşuma giderdi ya. Bu anılar bilinçaltıma işlemiş olacak ki afrika ülkelerini araştırırken buldum kendimi.
Hiç bilmediğin bir kıtada ve hiç bilmediğin bir dil de sabahı karşılamak nasıl bir his acaba? İnsan merak ediyor ya. Gerçekten de ölmeden önce görmek istiyorum oraları. Karşıma çok uçuk kaçık gezi fiyatları çıkacak diye beklerken cidden de 15 gün Antalya'da yapacağın sıradan bir deniz tatiliyle aynı fiyatları görünce acayip bir heves oldu içimde. Saçma sapan bir deniz tatili mi yoksa iphone 5s fiyatına :-) maceralı bir Afrika seyahati mi? Gezenlerin yorumlarıni anılarını okuyunca açıkcası biraz tedirgin oldum ama. Hala bazı bölgelerde beyazları sevmemeleri, hırsızlığın çok yaygın olması, gecelerinin çok tekin olmaması falan gözümü korkuttu. Yaa aslında yanımda biri olsa çok korkmam ama insan tek okunca korkuyor. Sivri sinekle mücadele olayı kötü ama gezenlerin resimlere falan bakınca sivri sinek vız gelir diyorsun. Müthiş bir doğa, değişik insanlar, çok ilginç lezzetler, vahşi hayvanlar falan :-). Vallahi sadece resimlere ve yazılanları okuyunca bile içim bir hoş oldu, oralara gitmiş kadar oldum. Kötü bir yan da bizim tur firmaları aradığım o ucuz ve uygun afrika seyahatlerini yapmaması. Sadece bir madagaskar çarptı gözüme :-)
Gesmek güzel bee günlük bunu anladım. Bu iş için hemen bir kenara cash para atmam lazım veee bekle beni afrika en geç 2015te orada olacağım demem lazım :-) özellikle de kıs günü dondurucu bir soğukta sıcacık iklime inme fikri süper olsa gerek. Ama tabii ki öncelikle bu iş için bir arkadaş bulmam lazım. Araştırmaya devam :-)

Yeni yıla nasıl girersen öyle geçer klişesi doğru çıksaydı 2014e girerken kendimi mumyalatıp 2015te çözdürürdüm. Yeni yıla memlekete kaçma hayali kuran masum Adanalı'nın THY ile imtihanı...
Bir insanın uçağı iki kere ertelenir mi yahu? Hayır yani daha 1 ay sonra olacak yolculuk için cidden strese soktu beni bu firma. Masumca aldığım Ankara aktarmasının trabzon kalkışı değişti ve hayatımda hiç çirkefleşmediğim kadar Çirkef, pis, iğrenc bir insan okup İstanbul aktarmasına kaydırmamla derin bir nefes aldım. Tam her şey güzel olacak senle olunca melodisi gibi masum masum dolanırken bu sefer istanbuldan aktarılacak saat değisti :( Gerçekten ne uğursuz bir insanım ben yaa. THY'nin elemanlarıyla gerçekten feci kanka modundayız. Yani belki onlar için ben bela müşteri de olmuş olabilirim ama haklıyım. 1 ay sonraki uçuş için " Uçağımız arıza yapmış olabilir" diyen müşteri hizmetlerinden ecem :-) vahiy mi geldi? Sonra bunu dediğimde haklısınız deyip gülersin tabii. Velhasıl yine tarife değişmezs başladığım nokta olan Ankara aktarmama tekrar kavuşmuş bulunmaktayım.
tabi ki inişlerle çıkışlarla dolu olan hayatımız hep kötü geçmiyor. 2 gündür yaptığım kar tatili gibi :-) Ama çocukken hep özenmiştim. Niye Adanaya da kar yağmıyor, tatil yok falan... Çocukken özlemini çektiğim kar tatiline geç de olsa kavuşmamın verdiği mutluluk cidden paha biçilmez :) Ha bu arada benim meşhuuuur ayaklı gazete teyzem çıktığım eve taşınmış. Tam ona göre ev vallahi. Bütün ilçeyi tepeden görüyor. Artık dedikodu malzemesi bulmak için mutfakta ayakta beklmesine gerek kalmadı. Sevindirici şeyler bunlar efenim ama ben artık o ilçede değilim kimi izleyecek, kimi lafa tutacak çok feci meraklardayım. Neyse fazla anmayayım... Sonuçta apartmanımda boş daire var. Ne olur ne olmaz...

Mahalle baskısı kavramını okurken üniversite de duyduğumda bir gıcık olmuştum hala da kendilerine kronik olarak gıcığım. Her şey johnson baby şampuanı yüzünden yaa :( Tüm saflığımla markete girip şampuan reyonuna daldım. Elimi attım ve alıp çıkacaktım yanımda bir teyze ( Yok yeaa belki de benle yaşıttır. Teyze demeyim. Laan yoksa ben artık??? Neyse...) Bak dalin alırsan yanında şunu veriyor, bunu veriyor bizim çocuk çok seviyor hödöö de hödöö... Yok dedikçe kadın kronik bir şekilde dalin diyor. Acaba firmanın böyle memnun bir müşteriden haberi var mı çok pis merak içerisindeyim. Ama bende normal değilim anladım bunu. Cinsleri çeken bir mekanizma var bende ama çözemedim. Dalindi johnson babydi krizini "Yok dalin bana yaramıyor johnson baby daha iyi" dememle çözdüm. Yani çözdüğümü sandım bir an. Bu sefer hayret dolu kocaman iki yeşil göz üzerime çevrilip ne yani kendine mi alacaksın, eşek kadar insansın bakışları, bir süzmeler falan... Ne kadar iğrenç bir durum yaa. Çocuk şampuanıyla sadece çocuklar mı banyo yapacak yani? Tamam ilginç bir durum ama biliyorum ki Türkiye'de bu konuda tek değilim. Hayır öyle bir baktı ki kadın kendimi suçlu hissettim ya bir de açıklama gereği duydum durumu
-ama katkısız
-ama şey
-hani saç dökmüyor
-hani keemee de küüüm....
Ne yapıyorum dedim ya ben. Evet kendime alıyorum, gözlerim de yanmıyor var mı itirazın?? Hem bir önceki johnson baby de yanında balıklı oyuncakda verdiler çatla da patla....
İnsanlar belli bir yaştan sonra belli bir şeyi yakıştırmamaya devam ede dursunlar ama ben bildiğim ve zevk aldığım gibi yaşamaya devam edeceğim... Böyle bir vaka annemin yanında yaşansa lafı biliyorum abi... Bak yaşıtların evlendi, çocukları için alıyor da falan da filan... Anneme göre evlenmemem için hiçbir sorun yok. İş var yaş geldi falan :-) kızamıyorum da yaa canım benim. Her türk anne modeli böyle, napacaaan mecbuuuur :P
Kısaca baskılarınıza karnım tok mahalle... Baskını da al git :P

(Not : Bu arada saçının dökülmesinden şikayet wden varsa tez zamanda johnson baby kulansın. Süper işe yarıyor :-) )

ilerde bende o teyzeler gibi olucam bundan eminim :D bende çok kullandım johnson baby,şimdi bioblas kullanıyorum,rahatsızlığımdan dolayı uzun süre saçsız kaldığım için,yeni saçlarımın kıymetini fazlasıyla biliyorum,haftada iki defa,zeytinyağı,kaya tuzu,limon maskesi ile de mutlaka bakım yapıyorum :)

Geri