Türk olmak başka bir şey... Bunu bir kere daha anladım bugün... Bizde yani siz yabancılar ne der??? Haah.. Biz Türkler de ısrarla uzmanlara kafa tutmak vardır. "Amann uzmanda ne biliyormuş?"... Bende bugün ısrarla uzmana kafa tuttum...
Ne demiş efem uzmanlar. "Aç karnına market alışverişine gitmeyin..!!" ... Çok biliyorlar... Dinlemedim uzman sözlerini ve evet uzmanlara tüm kalbimle kafa tutup aç karnına markete daldım... Sonuç mu..? Sanırım 10 mülteciye 2 hafta evimde bakabilirim...
Ehh ben kendim kaşındım. Adamlar haklıymış abi haklı. Aç karnına gitmeyeceksin markete, gereksiz ne varsa atıyorsun sepete... O değil de abi ben hindistan cevizli çikolatalardan nefret ederim yahuuu. Bu yanlışlıkla benim sepete düştü herhalde... Neysee
Şimdi bir uzmanı yanıltamadım ya durmak yok yanıltmaya doğru dört nala diyorum. (Dört nal diyorum ama attan düşmem inşallah)...
Bir yerlerde görmüştüm yine meşhur o İsviçreli bilim adamları toplaşmış ve şu sonuca varmış efem...
...."Kişiler mutsuzluğu kötü olay yaşadıkları için değil kendileri istedikleri için seçerler"
...." Müzikler mutluluklarımızı belirler"...
Hımmm... müzik kısmına sanırım katılıyorum. Deneme yapmıştım önceden. 2-3 saat slow müzik dinleyince kendimi ister istemez küçük Emrah modunda buluyordum. İkinci olayı birinci olaya bağlarsam evet mutsuzluğu kendim seçmiş gibi duruyorum... Yok bunda da yanıltamadık uzmanları...
Ve günün son konusu şu İsviçreli bilim adamları bu konuda aydınlatsalar bizi çok mutlu olacağım. Aşk-Sevgi-Saygı muhteşem üçlüsü....
Şu dünyada bir aşkın bir de felsefenin tanımını yapamadım
Garip kavram abi. Herkesin kendince bir "aşk" yorumu vardır.
Kimine göre ölmektir aşk... Peki sorarım ey şair! İnsan sevdiği için ölmeli mi, yaşamalı mı?
Ya sevgi? Sevgi neydi? Sevgi emekti. Samet ona baba demişti... Pardon bu replik benden önce kullanılmıştı...
Efem... Matematik teorisidir aşk... Bildiğiniz 30-60-90 derece üçgenidir... 30u saygıdır, 60ı sevgidir ve tam 90 derecede aşk yer alır ve bunlardan biri olmadan diğeri olmaz deyip... Aşk teoremiyle yazıyı bağlayayım...