Kötü bir gündü!
Ne demiş şair: "Ben soğuk, sisli bir pazar günü vazgeçtim her şeyden." Şairle uyuşmayan tek yönüm gün ayarlamalarımız olsa gerek...
Küçükken kulağımıza müthiş ninniler okumuşlar... Yeni fark ettim...
Biz büyük kentlerin kolonlarına sıkışan gençlerdik...
Bizler kentlerin, o vicdansız beton yığınları arasında kalmış ve kocaman yalnızlıklar arasında sıkışan gençlerdik...
Bizler çıkarcıydık....
İlişkilerimiz soğuktu... Resmiydik her birimiz... Birbirimize karşı...
Bizler hiç görmediğimiz o şirin, küçük, samimi ilişkilerin olduğu şehirlerin, ilçelerin, köylerin hayalini kurduk....
Tüm bir yaşamımız bu ninnilerle geçmiş meğerse... Yeni anladım...
Bir şeyi bize söylememişler veya eksik anlatmışlar. Kim bilir belki de hala bir yerlerde "iyi" denilen o insanların var olduklarını bize inandırmak istemişler...
Güzel mi yapmışlar? Bilemem...
Bir şeyi atlamışlar ki.... İnsan her yerde insandır... Çıkarcının, ikiyüzlünün büyük kenti küçük kenti olmuyormuş...
Anlatılan o şirin samimi sıcak iilşkinin yaşadığın yerin metrekaresi ile ilgisi yokmuş... Anladım...
Tek fark deseler bana... Küçük yerler samimi kazıklar atıyor derdim herhalde...
.......
Hayatım boyunca sevmediğim insanlarla hep resmileştim günlük selamlaşma konuşmalarında...
Sevmediklerim belki de sevdiklerimin on misliydi... Çetele tutamadım yaşamın akışına kendimi bırakırken...
Çok insanı dövmek istedim, laf sokmak istedim hatta tut şunun saçından çarp duvara bile diyerek zihnimin minik odalarında çok karate yaptım... Ama....
Bugün farklı bir gündü işte... Hayatımda ilk defa bir insanın yüzüne tüküresim geldi... Çok adice! Çok aşağılıkça! Çok aşağılayıcı... Biliyorum...
Ama hiç midem bulanmamıştı bir canlıdan... Bu çok kötü, bunu da biliyorum...
Bende sisli soğuk bir perşembe günü vazgeçtim insan olmaktan artık...
Hani atalar der ya : "Deveye diken......"
Kısaca Günün sözüne alıntı yapıyorum :
İnsanlar; susanı KORKAK,görmezden geleni APTAL, affetmeyi bileni çantada KEKLİK sanıyorlar!
Unutuyorlarki;BEN istediğim kadar HAYATIMDALAR, göz yumduğum kadar DÜRÜSTLER ve sustuğum kadar İNSANLAR...
Hiçbir şey demiyorum yaşasın 15 tatil diyorum
İnsan gideceğini bildiği an sıkılmaya başlıyor sanki ya. Şu son 5 gün şimdi eminim 1 ay gibi geçer.
Geçsin de az memlkete havası soluyayım yahhuuu adana kebabımıııı özledimmmmmmmm
Hiçbir şey demiyorum yaşasın 15 tatil diyorum
İnsan gideceğini bildiği an sıkılmaya başlıyor sanki ya. Şu son 5 gün şimdi eminim 1 ay gibi geçer.
Geçsin de az memlkete havası soluyayım yahhuuu adana kebabımıııı özledimmmmmmmm
@felsefe_mi canım en çok senin adına sevindim 15 tatilin tadını çıkar
Hep öğrencilere denir ya 15 tatilin tadını çıkar diye.. Oysa öğrenciler ailelerinin yanında yedikleri önünde yemedikleri arkasında (tabi sözüm maddi durumu kötü olan öğrenciler için değil) sıcacık yuvalarında.. Derslerden elbette yoruluyorlar ama öğretmenlerin işi daha zor gurbet ellerde, zor şartlarda, eğitim için, gelecek nesiller yetiştirmek için çaba sarfediyorsunuz..
Ve bu yüzden en çok Öğretmenler hakediyor bence tatilleri
15 gün aramızda olamasan bile gönlünün istediği yerde olacağın için mutluyum
En güzelinden iyi tatiller diliyorum sana
@felsefe_mi canım en çok senin adına sevindim 15 tatilin tadını çıkar
Hep öğrencilere denir ya 15 tatilin tadını çıkar diye.. Oysa öğrenciler ailelerinin yanında yedikleri önünde yemedikleri arkasında (tabi sözüm maddi durumu kötü olan öğrenciler için değil) sıcacık yuvalarında.. Derslerden elbette yoruluyorlar ama öğretmenlerin işi daha zor gurbet ellerde, zor şartlarda, eğitim için, gelecek nesiller yetiştirmek için çaba sarfediyorsunuz..
Ve bu yüzden en çok Öğretmenler hakediyor bence tatilleri
15 gün aramızda olamasan bile gönlünün istediği yerde olacağın için mutluyum
En güzelinden iyi tatiller diliyorum sana
Teşekkür ederim canım. Fırsat bulduğum her an geldiğim gibi, yine fırsat bulursam buradayım ama annemin internete girmek için mi geldin hayıflanmalarından da tırsıyorum tabii ki