Deli Kızın Hikayesi

Epey zamandır okuyorum yazdıklarınızı ve genelde bu zeka kokan ve incelikle dolu cümleleri kesmemek için yorum yapmıyorum.
Bir atasözü ne der? İte bülbül değeri verirsen gelir tepene pisler. Aslında tabi ki böyle bir atasözü yok kaba yerden salladım :-)
Demişsiniz ya.. ne de güzel demişsiniz..
Eskiden atasözleri yazmak için bin vukuat gerekliymiş..
Şimdilerde vukuat bolluğu son derece mevcut..
Ama vukuatları analiz edip de, bunları cümleye dökenleri de ayakta alkışlamak gerek..
Aklınıza sağlık felsefe_mi :)

Sayın günlük yorucu gündü yaa sabah 8 servisini kaçırmamak için erkenden kalkıp yolun yarısını gözü kapalı gidince merkeze inince birden kendimi hapishaneden kurtulmuş mahkumlar gibi hissettim.

Hayatimda market görünce bu kadar sevineceğim hiç aklıma gelmemişti doğrusu. Sabah güzel bir manzarali kahvaltıdan sonra ne yapalım dedik. En iyisi gelin okuldan kaçan ergenler gibi lunaparka gidelim dedik. Vay arkadaş gondolda arkadaş fena oldu. Hatta o kadar fena oldu ki kustu da rahatladı kız. biz o biraz rahatlayınca 2. seferi de yapıp iyice bir stres attik ve tuttuk köy yolunu.
işte tam burada günün en yorucu ani başladı.

eh malum bugün bir çok insanın hayat meselesi olan ygs vardı. eve gelip neti şöyle bir karıştırdım sorular açıklandı mı diye ama daha pdf formatlı göremedim. Kanal soruları açıklamış başladım tek tek küçücük o yazıları görüp slayt ve test şekline dönüştürmeye. Diğer alanları bilmem ama felsefe ters köşe yapmış doğrusu. Klasik paragraf sorularından biraz sapmış ve bilgi ağırlıklı sorularada dalmış. İnşallah bizimkiler birşeyler yapmıştır. Zaten herkesin ortak yorum olan türkçe zordu yorumuna birde ulan altı üstü 9 soru ne uğraştırdınız yorumlarıda eklendi. Genel olarak zor sınav dediler ama daha tam resmi cevaplar ve sorular açıklanmadı bakalım.

Telefonu bilgisayara bağlayıp video izlemek işkence yaa. Altı üstü 5 dakikalık video izledim ama yuklenmesi 40 dakika sürdü :-) neyse sonuçta herşey öğrenciler için deyip behzat çyi bile kaçırdım videodan soruları görüp yaziya geçirirken. Yarın çözeriz öğrencilere de ulen şu kant sorusunu kaçıranı kırbaçtan geçiririm. İcime doğmuş gibi bu hafta daha ödev ahlakını anlattim herifin.
yarın ola hayrola diyoruz artık bakalım.

Şimdi güzel bir uyku vakti...

Ayy neden bilmem karalayasım geldi seni günlük. Seni en son karaladığımdan bugüne çok değişti. Off şu günlerde Adana'nın vermiş olduğu sıcaklığa karşı bir de daralmamın verdiği off puff birleşince hayat çekilmez oluyor be günlük. 4 5 aydır düşünüp de bir türlü beynimin komitesinden olur kararı çıkmayan fikrimi 3 gündür hayata geçirmiş durumdayım. Hani eski Türk filmlerinde olur ya İstanbul'a gelip "Seni yeneceğim uleen" diyen fakir ve gururlu oğlan... Bir sabah uyandım seni içmeyeceğim uleenn sigara deyişimin tam 3. günündeyim efenim. Tabi öyle her şey çok kolay değil... Azaltarak bırakma, kontrollü bırakma politikasındayım efenim... Son 3 aydır nedir bilmem kudurmuş gibi günde 2 paket sigaradan sonra son 3 gündür günde 4 tane içmem kuş gibi hafifletti beni. Ama çok sinirliyim. Yani kaşının üzerinde gözün var deseler 145 yerinden adam bıçaklayacak konuma geldim. Bana her şey onu anımsatıyor :( :( Bira görüyorum aklıma geliyor, çay görüyorum aklıma geliyor, kola görüyorum aklıma geliyor, kahve, soda, dondurma vs. vs... Bunların hangi birini hayatımdan çıkarayım ki onu unutmak için? Yine de yılmayacağım günlükçüğüm. En azından şu ara tatil modundayım, ya derstte birinin kafasına bir şey fırlatıp 5 6 yıl hapis yesem :P daha mı iyiydi :P Neyse günlük polyannaya bağladım ben iyice...
Özetin özeti Sertap Erener'in dediği gibi: "Unutursun için yana yana..." Biraz fazla duygusal moda bağladım sanki. Gören de 5 yıllık evliliğim bitti sanacak :P

Sevgilime kavuşmuş kadar sevindim be günlük :) Yıllar sonra buldum seni, sonra ardından ağıt yakıp "Geç buldum erken yitirdim" demek istemem doğrusu...
Türkçe ne garip dil yahu! Nereye çeksen geliyor cidden... Bir derste olan konuşma aklıma geldi de, içim pis benim içim...
Ders demokrasi ve insan hakları... Konu yasama-yürütme-yargı muhteşem üçlüsünden.. Yürütme...
Ben:Evet gençler kimler yürütür? (Neyine gerek kelimeyi değiştirmek kırpmak ki anlamadım... Desene direkt yürütme görevi... bu da olmadı amann her neyse...)
Öğrenci : Öğretmenim, şaka şaka :D Hocam cumhurbaşkanı yürütür...
Ben : Hımm.. cepte... kimle beraber yürütür?
Öğrenci : Başbakanla kardeş kardeş yürütür... :)
Abi adı yürütme de gelde başka yere çekme yani... sınıfta o an bir müfettiş olsa vallahi meslekten mendim :D Ama yürütme işte nabalım Allah Allah :D
Her neyse... Hayatımda hiç bu kadar güzel bir iltifat almamıştım bu günlerde... Bir kadına söylenecek o kadar güzel söz varken, HeHeee bir psikopat duruşun var diyen ayıya buradan sesleniyorum :D Allah seni davul etsin, beni de tokmak :P
Allahım hani her tuttuğunu değil de, şöyle aklı başında biri göndersen acıyıp bu kuluna memnun olacam... 27 yıldır birşeyler istiyorum ama hep aksi oluyor... Biliyorum bir gün dileklerimi topluca alacaksın ama hani gençken olsa :P
Birde bu aralar yaşlandığımı gerçekten anladım be günlük... Yani yaşlandık demeyelim de :P Büyümüşüm be günlük... Yani kimliğe baksam anladım elbet eşek kadar olduğumu ama, ne bileyim hep çocuk gibiydim.. Sanki hala üniversite uçarı bir öğrenci gibiyim... Derste örnek verirken, mesela eskiden çizgili pantolanlar modaydı, 15 18 yıl önce... Hönk!!!! sınıf sus pus... E be salak kadın bir bak karşına be yahu!. 15 sene önceyi ne hatırlasınlar? Adamlar zaten 15 yılllık dünyalı....
Off offf sözlerime kolerayla son vermek istiyorum
Büyümek istemiyorum annem babam yaşlanır :( "Yani kendim için istiyorsam namerdim :D"
Esenler... Sevgiler...

Selam :P
Bugünlerde nedense uykuya psikopatça bir direnişim var. Hayır neyi ispatlamaya çalışıyorum bende biliyorum. Bugün sabah kalkış öyle kötü oldu ki minibüse bindim off amcam açmış kaloriferi gelde uyuma. Mis gibi kestiriyordum ki derse gidene kadar hayy şu viraj, birden tak diye bir ses... Meğerse o tak eden benim kafammış :( İyi gömdüm kafamı cama cidden...
Büfeden sigara alırken adam birden memursunuz herhalde dedi deyip daldı muhabbete... Mahsun Kırmızıgül gibiydi yaa, sosyal mesaj manyağı yaptı beni.. Atanamayan öğretmenlerden girdi, akp mhp, chp derken bir baktım son konumuz Rize'nin kemençe sevmemesi :) Ne alaka dimi.? İçimde fesat benim... "Kızım dedi iç sesim, bu adam sana asılıyor." Pislik yaa benim için... Sonra sayın amcam, sende bizim halkımızsın artık bak ne zaman bir abiye ihityaç duyarsan aha buda benim eşim bak gel yardımcı falan fistan.... İçimden tiksindim yani.. Pis, fesat, kötü niyetli.... Böööğ... :P
Ya aslında gerçekten hem çok kültürlü bir ülkede yaşıyoruz. Her bölgenin farklı farklı kültürleri ama aslında cidden yok birbirimizden farkımız... Sıcak kanlı insanlarız da nedir bizi birbirimize düşman eden? Yok laik yok muhafazakar... Yok türk laz kürt... Ne değişiyor ki? Hepimiz aynıyız... Tek farkımız Çamaşır suyuna Adana hipo, İzmir klorak der...
Neysee yaa günlük niye sosyal mesaja bağladım ki... Ruhuma Mahsun Kırmızgül kaçtı :D

Sevgili günlükcüğüm...
Aslında bugün kötü başladı. Tüm okullar 24 kasımı 1 gün önce kutladı bu ilçe niye bizi ille ki gününde çağırıyor diye feci bir sinir harbiyle uyandım. Dünden de ayıptır söylemesi uykusuzluğum var :( Neyse günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmam da olduğu için kaytaramadım. Gittik sunumu yaptık, arada yeni öğretmenlerin yemin töreni vardı ki aklıma geçen seneki halim geldi ve ben o an iptaldim... Sen misin fazla gülen? Birden ... Lisesi felsefe öğretmeni ....yı günün anlam önemi için kürsüye dedikten sonraki bölüm koptu bende. Aslında sunumları falan kendime dert eden bir kişilik değilim ama düzensizim ben abi düzensiz ve bugün cezamı çektim :( Sunum yapacağım kağıdı 1500 parçaya katlayıp cebime koydum ve sunum sırasında aksilik ya (Aslında yaşlılık abi kimi kandırıyorum) yazıyı okuyamadım. Allahım dedim yaa al şu canı vallahi razıyım. Ben bir doğaçlama bir doğaçlama... Elimde ki kağıt ile kürsüde söylediklerim ancak bu kadar alakasız olur :) Sunum bitti direkt kankaya yaa feciydim dimi dedikten sonra "Yok süperdi" yanıtını aldım ve doğaçlamayı söyledim tepki şu "Hadi yaa hiç anlaşılmadı :D" Yırttık anlayacağın günlük
Gün sıkıcı sıkıcı giderken birde günün anlam önemi yemeği çıktı. İyi gidelim dedik. Allahım içim kıyıldı yaa. İnsanı ne kadar efkara iten türküler varsa söylendi ki birde koro oluşturmuşlardı tuttu beni yine gülme (Sanırım ciddi durumlarda gülme sendromu var bende) Eee? Biz eğlenmeye geldik? Ama millet mozart senfonisine gelmiş gibi bir ciddiyetle koroyu izlerken evet itiraf ediyorum arka sıralarda şaplak çalıp eğlenen 2 deliden birisi bendim :) Hatta bir ara kankanın eşi manyak mısın deyip bizden olmadığını ispatlamak için 3 sıra kaydı :)
Abi yer Rize ya ısrarla tulum bekliyorum pis inat ettim. Yozgattan girdik İzmir'den çıktık tık yok :( Sanki egeye göreve geldik yahuu derken sesimizi duyan oldu sanırım. Son bitiş kısmı işte o süperdi beeeh. Tulumm :) Abi bu enstrümana ilk geldiğimde gıcık oluyordum ama şimdi bayılıyorum yaa. Acayip birşey bu. Herkesin horon havasına katılmasıyla Allahım gün işte bu noktada süperdi... Bayılıyorum tam kendini kaybetmişçesine coşarken birde böyle horonu yönlendirenin "Gelsuuuuuuuuuuuun muuuuuu" deyip hep bir ağızdan "gelsuuuuuuuuuuuuuuuun" denmesine....
Yani günlük kısacası Karadeniz'i görmeyen, gezmeyen, bir tulumla coşmayan Türk insanını gerçekten yaşamamış sayıyorum artık. Müthişsiniz Karadeniz insanları, sizleri seviyorum.... ;)

öğretmenler günün kutlu olsun..
diyim o zaman.. :)
böyle bi öğretmenimolsun hayali her zaman vardır bende.. :D

Geri