Deli Kızın Hikayesi

Sevgili günlük naber? beni hiç sorma 24 katlı apartmanın son katina 1453 kez tugla tasimis kadar yorgunum :-( pazartesi kar tatili olunca kızım sana gönderilmiş bir sinyal sanırım diyerek 2 gündür ertelediğim ev işini yaptım. çatı 2 aydır akıtınca ben evi bir yandan silsem ev ısrarla bende kirletirim diyo sanki diye düşünüp saldim 2 aydır tüm işleri. dunde birden yüklenince bünyeye ters geldi abi... perşembe günü valide hanım buraya geleceği için ya kızım kadın birde gelip burada mi iş yapsin diye de düşündüğüm için yatak yorgan hali çamaşır ne varsa giriştim eve... abi ne zormuş yaa ev işi o değil de hergünü bayram temizliği gibi yapan kadınları anlamiyorum. hayır amaciniz ne teyzeciğim?
bayram temizliği demişken birde bu var he :-) dünyanın en pis avradıda olsanız o gün ısrarla temiz olmak istersiniz :-) ilginç bir durum yaa ne kadar elalem için yaşayan bir toplumuz. ayy alt kattan necla hanım gelipte buda ne pis demesin. yani ben pis evde yaşarım aslında ama alt kattan necla hanıma ayıp olmasın. (bu arada günlük allahtan adım necla değil. her kötü konuya bu isim alet oluyo nedense. hani salla bir isim deseler ayse fatma necla)
neyse sabah o kadar işin ardından kocası tarafından 645 yerinden bıçaklanıp kaşı patlatılan kadınlar gibi uyandım. oy allahim sabır testi mi yapıyorsun anlamiyorum bazen. bugün sözde yarım saat toplanıp dağılacaktık ama gelin gorun ki sağolsun müdürümüz konusmayi hiç sevmez... o yüzden sırf yani onu konuşturabilmek için 3de başlayan toplantı 6da bitti :-( ara ara benim gözler gidiyordu tabi toplantıda. bir ara gözüm gider gibi oldu bir açtım ki gözümü felsefe de derece yapmışız falan filan allah allah benim neden haberim yok ki? abi şimdi benim haberim yok bundan desem çok ayıp olur. ne yapayimda şu işin aslını astarını öğreneyim derken meğerse teeee 2006 başarısıymış.uyu devam:-)

Sevgili günlük...
feci şekilde mutluyum yauf :-) çünkü neden? bugün annem geldi. 1 haftadır evi tertemiz etme gayretimde sona ermiş bulunuyo. bugün sabah uyanıp allahim ne olur yap şu kuluna bir torpilde annemi alana kadar karşıma antika bir teyze modeli çıkarma diyerek attım sağ ayağı evden gittim annemi karsilamaya. günün en süper şeyi annemin gelmesi doğal olarak fakat 2. süper olay ise artık bir fırınımın olmasıydı. artık istediğim yemeği yapacam süper mutluyum :-)
bugün kısa kesiyorum günlük malum hasret giderecem

Demek ki yemek yapmayı bilmiyorum bahaneleri artık olmayacak, meğer işin anahtarı fırınmış :D

Gözünaydın, ana-kız kaynatırsınız artık :-D Kim bilir seni memlekete götürmek için kaç tane alternatif fikirle gelmiştir annen :D

Anneler ummadık zaman kurtarıcılarımız bizim :D onlar olmazsa olmaz:)

Şu meşhur teyzelerin karşına çıkmamasına da ayrı sevindim :D

akıtan çatınla sana mutlulklar dilerim diyecektim ki aklıma her nalburdan alabilecin yat tutkalı geldi 5 tl olur kendileri çatının akıtan kısımlarına sürersin geçer deyiverdim bi anda . fırınına hayırlı olsun derken fırında patatesli tavuğun kokusuda burnuma gelmedi değil :)

Gözün aydın felsefe sonunda annene kavuşmuşsun..Fırını alman iyi olmuş şimdi annen amann kızım süzülmüş diye ne yemekler yapar sana :)

Sevgili günlük...
Bugünlerde keyfim acayip yerinde. Dün annem bir yandan tarif veriyor ben bir elde yumurta 2 kaşık yoğurt yağı dök tamam falan mutfakta dolanıyorum. Tamamen kendi ellerimle ama arka fondan yardım alarak iyi bir yemek yaptım :-) bir fırının insan yaşamında ne kadar önemi olabilir ki deseler bundan tam 1 ay önce hiç derdim ama yok abi insan yaşamının en önemli icadıymış. bu arada aylarca canımızı okuyan seminer geçen dönem bitmişti ama sizlerin canını yavaş yavaş alacam derler gibi bir türlü sınavını yapmamışlardı ki bugün itibarı ile ondanda kurtulduk. Artık angarya aday öğretmen işleri kalmadı. (birde staj dosyası alıp verdik mi tamamdır.)
Bazen insanları öldüresim geliyor. Acaba bu duygu sadece bende mi var? hayır eğer bu sorunun cevabı evetse durum vahim. en kısa zamanda bir psikologa gideyim. Bu durum hangi zamanlarda baş gösteriyo dersen cevap basit gerizekalı insan görünce. malum bizim köyün arabası pek yok. sabah erken evden çıkayımda merkezde oyalanırım dedim gittim bir cafeye oturuyorum ön masaya 2 ergen geldi. Haydaaaaa dakka 1 gol 1. erkek olan ergen başladı dişi ergene bağırmaya ama nasıl bağırıyo anlatamam. Gören der ki bu kız ha bu çocuğun tüm ailesini öldürdü herhalde. Sesli kavga eden çiftleri seviyorum kulak kesilmeye gerek kalmıyor. Erkek ergen bağırıyor dişi ergen ağlıyor. Mesele de incir çekirdeğinı geçtim atom çekirdeğini doldurmaz. neymis efenim dişi ergen facede başka bir erkek ergene canım demiş. Aha gitti namus... Eh be dişi ergenim ne öyle susuyorsun? arka masada ben deli oldum. İşte tam o anda o öldürme hissi doğdu bende yine. Şimdi sen yazık erkek ergene dersin günlük ama cıkss zaten oldurmek istediğim dişi ergen. Ne salak ne aptal bir kızsın yahu. O kadar lafı 50 yıllık kocam söyleseydi gitmiştim mahkemeye yaa.
Günün duası :Sen salak kullarına akıl ver yarabbi

Dişi ergenin, erkek ergene katlanmasında vardır bi sebep :)
Yaa dişi ergen süzme aşıktır :P
Yada erkek ergen kıroyum ama para bende ailesindendir :D

Sevgili günlük nasılsınız inşallah?
Bu hafta çok yorucu başladı. Ne kadar boş iş var sanki özel düşünmüşler ve haydi bu haftaya alalim derler gibi oturmuşlar gereksiz işleri 3 güne sığdırmışlar. En sinir olduğum şeylerin bir diğeride (yalnız bir diğeri de yaa lafa bak. şu fani hayatta ne kadar çok şeye sinir oluyorum.) neyse bu sinir olaylarından bir diğeri de bir işi sırf yapmak için yapmak. sözde yangın tatbikati yaptık ve kapıdan kaçarken bizim ergenlerin resimlerini çekelim dedik. bizimkiler maşallah arkadaş türkiye güzellik yarışmasına katılmış gibi poz veriyorlar. birde ayy hocam saçım kötü çıkmış burada demezler mi? haklısın yavrucuğum bir yangın esnasında en önemli şey saçtır zaten. olurda ölürsen belki öbür tarafta bir huri düşmesede bahtına nuri düşer belki? neyse ergen işte insanın en çok kendiyle uğraştığı yaş. Yüzde çıkan bir sivilce o yaslarda bir ölüm sebebi olabilir. veya bir saçın bozulması yerin en dibine girme. bizim okul yıkılacağı için yeni bir okula taşınma planlari son surat devam edip bir yandan da abi o ne bee dedirtecek kadar süper bir okul yapıyorlar. bir gidip görelim dedik düştük yollara. abi bu fikri kim ortaya attıysa lütfen o zihnine bir format atsin ve mümkünse önümüzdeki bir 5 yıl içinde fikir üretmesin. yahu arkadaş o ne biçim bir yol. az bekleseydik de en azından köprü yapılınca gitseydik. ayakta topuklu ile çamurlu yok çekilmiyo yahu. bir ara arkada bıraktığım izlere baktımda tüm çamurlara topukla delik açmışım. zar zor yürüyüp okulu gezdik ama asıl mesele dönüştü abi yaa. bir ara müdür haah burası kestirme dedi dik bir yokuştan indirdi bizi. ama gittim gidecem. arkada birinin elini tutuyorum önde yürüyen birinin elini tutuyorum. bir ara Allahım yanına geliyorum dedim. çok şükür bugünede sakatlanmadan atlattık. akşamda mecburi bir ziyaret off ayakcıklarım bitti ya :-(

Geri